Почетна » Љубичићи због пресуде без посла и куће

Љубичићи због пресуде без посла и куће

од admin
0 коментар

Петочлана породица иЗ Салајке изгубила судски спор. Како Љубичићи нису могли да плате одштету, суд кућу доделио комшији Трифковићу. Исељење за два дана

ПЕТОЧЛАНА новосадска породица Љубичић до четвртка, 3. марта, мораће да изађе из куће у Улици Радоја Домановића 62, у насељу Салајка, која је после изгубљеног судског спора и неплаћене одштете (око 500.000 динара) на основу судске пресуде припала првом комшији Недељку Трифковићу, са броја 62а. Обе зграде, као и кућа још једног комшије, иначе, налазе се на истој катастарској парцели.

По тврдњама Зорана Љубичића, комшија Трифковић је пре пет година пресавио табак и тужио га због ограде, јер трпи штету због узурпације.

– Ограду нисам ја поставио, ту сам је затекао, када смо 2001. године стан на Детелинари заменили за ову кућу – тврди за „Новости“ Зоран, глава породице која живи од социјалне помоћи. – Породица Трифковић се много пре нас ту доселила и раније им ограда није сметала, а онда од пре пет година, наводно, трпи штету.

Суд је пресудио у корист комшије Трифковића да му је узурпирао двориште, прихватајући, по Љубичићу, нелогичан налаз судског вештака, па је одредио да мора да плати пола милиона динара за одштету и још 200.000 динара судских трошкова.

Толики новац Зоран, који је пре три године постао инвалид, када је на послу, радећи као молер, пао са скеле и једва остао жив, није могао да има. Прошле године продаја куће породице Љубичић на лицитацији није била успешна, па је суд одлучио да је на име одштете додели комшији Трифковићу.

Осим што је остао без куће, Зоран мора да плати и око 280.000 динара на име обрачунате камате, па је укупан дуг у овом спору нарастао на више од милион динара.

– Ни за ово немам новац, не знам како ће се то решити – очајан је Зоран Љубичић, додајући да ни супруга Анђа нема посао. – У кући већ три месеца немамо ни струју, ни воду, јер је комшија тражио да нам искључе.

С друге стране, Недељко Трифковић истиче да је Љубичића преварио првобитни власник, који му је дао кућу у замену за стан, а да ограда није била повод спора, већ нелегалан објекат на заједничком плацу.

– Заменио је тезе, из куће га не терам ја, већ суд – каже Трифковић. – Претходни власник је после пожара, пре 44 године, поред темеља на истој заједничкој парцели изградио нелегално другу кућу, после чега је продао једној Новосађанки. Она је, пак, ту кућу заменила са Љубичићима за њихов стан.

ПРВА ТУЖБА ОДБАЧЕНА

ЗОРАН Љубичић напомиње да га је комшија Трифковић 2011. године два пута тужио због исте ствари – узурпације дворишта. Прва тужба је била одбачена, а поводом друге се водио поступак, који је Љубичић изгубио и сада мора да се исели из куће.

Љ. Прерадовић    Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар