Почетна » СКАНДАЛ У НИШКОМ ДОМУ ЗДРАВЉА: Пацијенти чекали преглед за славским столом у амбуланти! (ФОТО)

СКАНДАЛ У НИШКОМ ДОМУ ЗДРАВЉА: Пацијенти чекали преглед за славским столом у амбуланти! (ФОТО)

од admin
0 коментар

Болесна деца су чекала на лекара у таквој атмосфери јер су они славили верски празник, а сто је био постављен пре краја радног времена. Иако су грађани негодовали због овога, лекар Радмила Поповић, каже да запослени у амбуланти „немају другу просторију за ову прилику“

Уз славски колач, свећу, вино и жито родитељи су са децом на педијатрији амбуланте Расадник у Нишу чекали преглед, пишу Јужне вести.

Болесна деца су чекала на лекара у таквој атмосфери јер су они славили верски празник, а сто је био постављен пре краја радног времена.
Иако су грађани негодовали због овога, лекар Радмила Поповић, која је била домаћин славе, каже да запослени у амбуланти „немају другу просторију за ову прилику“.

Сабор Пресвете Богородице, који се слави 8. јануара, лекари су решили да обележе дан касније, у понедељак, како би колективно могли да прославе и учествују у обреду који је у чекаоници амбуланте обавио свештеник.

Према речима једног од родитеља који је тога дана био у амбуланти, педијатар је чак и “убрзао” прегледе како не би закаснио на славу.

“У време грипа и вируса на дечјем одељењу амбуланте Расадник људи поставили столове у чекаоници да славе славу. И не би био проблем да нису скратили своје радно време до 13 сати уместо до 14.30. Наравно, враћали су људе са болесном децом. Брука. Нигде у амбуланти није било броја телефона заштитника пацијената иначе бих и њега звао”, казао је М. Ј.

Mеђутим, лекар Радмила Поповић тврди да је педијатар завршио своју смену, као и да су сва деца тога дана била прегледана. Ипак, она потврђује да је славски сто био постављен око 13 сати, када је још било пацијената у чекаоници.

 

“Можда није неки уобичајен призор и најлепши начин да прославимо, али је једини могући, јер немамо другу погодну просторију. Ја верујем да се родитељима можда није допало што су то видели, али сви су били збринути, деца сагледана, педијатар није престајао са радом. Није прекидан рад ни на Општој, ни нигде”, каже Поповић.

Она додаје да су лекари из прве смене дошли на славу после завршеног радног времена, док су они који раде поподне, на прославу дошли пре почетка смене.

Еспресо.рс / Јужне вести

Можда ти се свиди

Оставите коментар