Почетна » СЛИКА КОЈА ЈЕ ЗАПАЛИЛА ВРАЊЕ Ђаци лајкују обнажену професорку, она тврди да је слика монтирана

СЛИКА КОЈА ЈЕ ЗАПАЛИЛА ВРАЊЕ Ђаци лајкују обнажену професорку, она тврди да је слика монтирана

од admin
0 коментар

Због фотографије на Фејсбук профилу, професорку музичке уметности четири средње школе у Врању Сузана Алар (47) постала је главна тема свих разговора у овом граду.

Док ученици масовно лајкују обнажемо професоркино попрсје, а већина на друштвеним мрежама сматра да је Аларова “непристојном фотографијом на укаљала углед просвете и професорског позива и да јој треба одузети школски дневник, професорка тврди да је слика – монтирана.

Неко је обнажио груди: Сузана Алар

– Слика на Фејсу је моја, али је неко обнажио груди. После првобитног шока, ученици, професори и директори ме подржавају, јер су схватили да ме неко на друштвеним мрежама и медијима намерно провлачи кроз муљ – каже Аларова ексклузивно за “Блиц”.

Она тврди да јој није јасно како је провокативна фотографија доспела у јавност.

Мишић: Омиљена међу ђацима и колегама
Директор Хемијско-технолошке школе Ненад Мишић изјавио је да нема никакве примедбе на рад професорке Сузана Алар.

– Она заиста професионално обавља своје послове. Омиљена је међу ђацима и у колеквиту. Пристојно се облачи и понаша. Верујем да је провокативна слика намештена и монтирана. Данас је техника толико напредовала да све може да монтира – рекао је Мишић.

Све моје досадашње фотографије на Фејсу су сасвим пристојне
– Својевремено сам изгубила телефон, у којем се налазио велики број мојих фотографија. Ниједна није провокативна. Можда је неко од ученика пронашао телефон, па се моја приватна монтирана слика појавила у јавности. Слике су моја интима и не треба да буду доступне јавности. Уосталом, моје досадашње фотке не Фејсу су пристојне – каже професорка која је најавила подизање тужбе против медија коју су објавили спорну фотографију.

– Згранута сам, збуњена и огорчена због породице, ученика и колега у школама у којима предајем музичку уметност. После 23-годишњег професорског рада доживела сам да будем на стубу срама – прича професорка која предаје музику у Економско-трговинској, Медицинској, Хемијско-технолошкој и Техничкој школи у Врању.

Она каже да да је на часовима са ученицима успоставила другарски однос “због чега је ђаци поштују и обожавају и никада не изостају”.

Сузана Алар је удовица, самохрана мајка студенткиње Мишеле (22) и средњошколке Николије (18), са децом и мајком живи у трособном стану који је добила од Војске Србије. Супруг Жељко Алар, старији водник, погинуо је 1999. године за време НАТО бомбардовања.

Професорку музичког највише охрабрују свакодневне подршке дјака И колега у школама. Подржавају је и кћерке.

– Обожавамо професорку, јер добро предаје и коректна је у оцењивању. Због провокативне фотографије непотребно се подигла велика медијска прашина. Професорка је модерних схватања. И да је на Фејсбуку окачила слику са обнаженим грудима – имала је шта да покаже. Не знам због чега је нарушила углед школа у којима предаје – рекао је ученик првог разреда Немања Страхинић.

– Никоме од ученика нисам слала спорну слику. Кодекс облачења и понашања у школи за мене су светиња. Непријатно ми је и због родбине покојног супруга која живи у Кикинди. Незаштићена сам и заиста не знам шта да радим. Коме да се жалим? Недопустиво је да провокативне слике буду на друштвеним мрежама, посебно у медијима – рекла је Аларова.

Веселин Пешић      Блиц

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар