Почетна Локалне вести ТУГА У НИШУ: Кућа им продата због дуга за струју од 7.000 евра, комшије спречиле исељење

ТУГА У НИШУ: Кућа им продата због дуга за струју од 7.000 евра, комшије спречиле исељење

од admin
0 коментар

Трочлана нишка породица Панајотов засада остаје у кући, продатој на лицитацији. Изгубили кров над главом због неплаћања дуга за струју од 700.000 динара

СУСЕДИ су спречили судске извршитеље да иселе трочлану породицу Панајатов из породичне куће у нишком насељу Паси пољана. Породичну кућу су изгубили због дуга за струју од 700.000 динара за који је потписан репрограм, али динамика уплата рата није испоштована, јер како кажу Панајатови, за тај склопљени уговор нису ни знали.

Према речима представника нишке Коморе извршитеља, кућа породице Панајотов од 90 квадратних метара у Крајинској улици без броја, законски више није њихова, јер је на поступку лицитације још у марту продата за око 7.000 евра. Панајотови се, ипак, захваљујући комшијама који су спречили извршење још налазе у тој кући.

– Ми смо само добили решење да је кућа продата, а нисмо ни знали, а власник куће је мој отац кога је по закону комора требало да обавести, а то нису учинили – изјавила је Христина Панајотов. – Тај репрограм је 2013, моја сада већ покојна мајка потписала у очево име, и ми све до њене смрти нисмо ни знали за то, јер нам није рекла.

Христина Панајотов каже да породица планира да тужи Електродистрибуцију због тога што је тај уговор о репрограму потписан са њеном мајком, која није власница куће.

Док, међутим, Панајотови тврде да нису знали за поступак извршења док њихова кућа није била продата на аукцији, у Комори извршитеља кажу да су ову породицу редовно обавештавали о поступку извршења.

– Од септембра је поступак у току, а домаћин је уредно примао на кућну адресу обавештења о поступку и спровођењу извршења, ангажовано је и стручно лице које је вршило процену, тако да апсолутно не стоји да он није био обавештен о случају – каже Миодраг Грујовић, повереник Коморе извршитеља.

Иако кућа више није њихова, породица Панајотов ипак ће покушати на све начине да је врати, али је, према речима надлежних из Коморе, случај законски потпуно јасан.

– Они нису исељени због објективних околности на терену, због присуства великог броја грађана који су онемогућили полицији и извршитељима да спроведу поступак, и ја сам заиста изненађен и поступком грађана, али и изостанком реакције државних органа – казао је Грујовић.

Породицу чине отац и две ћерке. Нико од њих није запослен.

САЧУВАЛИ И НАМЕШТАЈ

ПРИВАТНИ извршитељи пописали су целокупну имовину упркос томе што се породични адвокат жалио на неправилности, али су комшије Панајотових и околни мештани телима блокирали одвоз покућства и намештаја.

Н. Марковић     Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар