Почетна » Бачка Паланка: Почиње Главни претрес осумњиченима за напад на студента Карановића

Бачка Паланка: Почиње Главни претрес осумњиченима за напад на студента Карановића

Оптужен Галоња Петар, Родић Милош и Петровић Стеван

од Жиг Инфо
0 коментар

У среду 02.11.2022 године у 08 и 30 часова ујутру одређен је Главни јавни претрес пред Прекршајним судом у Бачкој Паланци на којем су позвани оптужени Галоња Петар, Родић Милош и Петровић Стеван из Челарева код судије Станчевић Слађане.

Оптуженима прети казна до 60 дана затвора. Они су оптужени да након што су напали студента Стефана Карановић, према исказу једног од осумњичених, у потрази за њим више пута насилно упали у просторије компаније Делта аграра.

-Слични инциденти као што је овај или напад на Главног уредника Жиг инфа и паљење куће његовог колеге не смеју да се догоде и због тога поступајући суд дакле судија Слађана Станчевић има велику одговорност. Такав случај је незабележен у историји Бачке Паланке, како због могуће политичке позадине тако и због осталих битних околности и у интересу јавности Републике Србије као државе са претензијама за чланство у ЕУ је да медији и слобода говора као и животи грађана остану неприкосновено право, изјавио је студент Стефан Карановић за Жиг инфо.

Иначе, Карановић је добио све спорове против Правног факултета у Новом Саду који га је оптужио да је изнео информације у медијима о криминалу. Пре неколико недеља на државном Правном факултету у Београду, Карановић је уписао завршну годину.

Подсетимо се да је јуче судија Основног суда у Бачкој Паланци Рајко Поповић заказао Главни јавни претрес, те да је у смислу Закона о кривичном поступку званично покренут кривични поступак против Галоње Петра званог Пепа из Челарева на основу Оптуженог предлога које је Јавно Тужилаштво подигло против истог због бруталног напада на студента Карановића. За тај случај Галоњи прети годину дана затвора.

Такође, против Галоње Петра званог Пепа се тренутно предузимају радње Кривичног гоњења због основане сумње да је угрозио сигурност сину официра Жандармерије још средином пролећа и за тај случај му је запрећена  казна до годину дана затвора.

-Како су радње предистраге односно радње кривичног гоњења у току, те да немамо информације да је Оптужни предлог још подигнут не бих детаље поступка да коментаришем и ометам Јавно Тужилаштво, изјавио је за Жиг инфо, поводом овог случаја, Карановић.

 

 

ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар