Почетна » СВЕ МАЛВЕРЗАЦИЈЕ „ПАЛИКУЋИНОГ“ ДИРЕКТОРА Ко је недавно ухапшени син естрадног певача из Калуђерице

СВЕ МАЛВЕРЗАЦИЈЕ „ПАЛИКУЋИНОГ“ ДИРЕКТОРА Ко је недавно ухапшени син естрадног певача из Калуђерице

од admin
0 коментар
 
Поред Лугоњића иза решетака  се нашли и  Горан Ч, саветник у „Желтуристу“, док су тројица осумњичених из приватних компанија ослобођени притвора по налогу суда.
 
Тужилаштво остражује да ли је било помогања у прикупљању понуда за демонтирање и монтирање мини пиваре „Романтика“, у власништву „Желтуриста“, чији је рачун у блокади. Лугоњић је потом с Гораном Ч. огласио продају мини- пиваре на лицитацији, у коме је наведено да ће купац преузети исплату трошкова демонтаже и монтирања, наводи се у саопштењу.
 
 
КО ЈЕ ГОРАН ЛУГОЊИЋ
 
Горан је један од синова естрадног уметника Рикија Лугоњића.  Рики је из естрадних вода ушао у политичке, па је 2012. постао члан општинског одбора СНС у Гроцкој, кад је Драгољуб Симоновић, бивши бахати директор „Железница Србије“, био први пут као напредњак председник општине Гроцка. Рики је и даље одборник СНС-а у ГО ГРоцка.
Чим је Симоновић, против кога је недавно подигнута општужница због паљења куће нашег новинара Јовановића. опстао доректор Железница Србије, одмах је на директорска места поставио чланове партије и своје блиске сараднике. Тако је 2013. године на чело хотела „Београд“ Лугоњић млађи постављен, а запослени су се тада побунили јер је од образовања имао само Вишу пословну школу. Промет хотела „Београд“ у време кад је Лугоњић јуниор био директор, месечно је био мањи за 1-1,5 милиона динара.
Почетком 2014. године, уједно док је био и директор Хотела Београд, Лугоњић постаје и директор Желтуриста.
 
МИЛАН БУДИМИР: Кад је постављен Лугоњић почело систематско уништавање
 
Милан Будимир, члан Управног одбора удружења „Удружени Желтурист“ које окупља бивше раднике те некадашње ћерке фирме Железница Србије у изјави за данас каже да је Лугоњића поставио СИмоновић и да је од тада почело уништавање Желтуриста.
 
-У Желтуристу је након што је у време мандата Драгољуба Симоновића на месту генералног директора Железница Србије за директора предузећа постављен Горан Лугоњић, почело његово систематско уништавање. Сви објекти, тојест хотели и ресторани, међу њима и позната „Романтика“ у Београду су у потпуности девастирани, руинирани и напуштени а служба Кола за спавање и ручавање укинута, све у циљу да се ти послови које је обављао Желтурист уступе приватним фирмама након што предузеће буде ликвидирано кроз стечај – објашњава Будимир за лист Данас.
 
Данасов саговорник додаје да је пословодство на челу са Лугоњићем оштетило предузеће, између осталог, и тако што је продало мини пивару, која се налази на некадашњој Главној железничкој станици у Београду за суму од свега 23.000 евра иако само њено складиштење кошта 34 хиљаде евра, а која је својевремено купљена за потребе Желвоза за суму од неколико стотина хиљада евра.
 
– Такође, да би спровео своје планове уништавања Желтуриста зарад интереса приватника конкурената у послу којима се наше предузеће бави Лугоњић је присилио око 700 запослених да у неколико наврата прихвате одлазак из предузећа уз отпремнине. Они радници који су одбили да оду на тај начин из предузећа, сматрајући да оно треба да настави са радом, отпуштени су као технолошки вишак. Иако законска решења предвиђају да радници који су проглашени технолошким вишком добију одштету приликом одласка из предузећа до данас Лугоњић као директор Желтуриста није измирио ту обавезу према њима – истиче Будимир. Он наглашава да је након што је 18 људи проглашено за технолошки вишак у фебруару прошле године отказ добио и он сам као директор сектора за експлоатацију стајаћих и кушет кола.
 
Поставља се питање где је завршила имовина у вредности од 700 хиљада евра колико гласи званична анализа проценитеља фирме Фортнеx у власништву Горана Чубрила. Где је око 150 милиона динара прихода од 2015. године, из објеката који су пословали. Плате које смо добијали ишле су асигнацијом из Железница Србије на основу посебне фактуре за пружање услуга и колима за ручавање и спавање и немају везе са приходом – истиче Будимир.
 
За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар