Почетна » Студенту Карановићу још једна правоснажна пресуда због повреда угледа и части

Студенту Карановићу још једна правоснажна пресуда због повреда угледа и части

Ословљавање некога речју „мајмун“ представља увреду

од Жиг Инфо
0 коментар

Н.Т. познат из Футога, познат органима реда, пресудом Апелационог суда у Ноовом Саду у већу судија са председницом већа  Споменком Драгаш, члановима већа Миланом Миличковић и Иваном Стеваном,  је обавезан да исплати износод 25.000,00 Стефану Карановићу  због нематеријалне штете и да надокнади трошкове поступка Карановићу у износу од 64.300,00 динара.

Н.Т. који је познат полицији, је према првостепеној пресуди Основног суда у Новом Саду од 25.08.2023. године одговоран јер је повредио част и углед Стефану Карановићу јер је на фејсбук профилу студента продекана Правног факултета у Новом Саду, а који му је рођак, написао: „умислио мајмун да има паре па да може шта хоће“ а који коментар се према оцени суда односио на Стефана Карановића.

Према становишту суда, из садржине предметног коментара недвосмислено произлази да је Н.Т. коментар написао са намером омаловажавања Стефана Карановића, „будући да ословљавање некога речју „мајмун“ представља увреду према објективном схватању средине у којој парничне странке живе, као и инсинуирање да је тужилац „умислио да може шта хоће јер има паре“ такође усмеренена на понижавање личности тужиоца и довођење у питање његовог морала и интегритета.“ што је сада потврдио и Апелациони суд у Новом Саду

  •  Имамо ситуацију да је Правни факултет створио ситуацију такву да је инволвирао родбину својих запослених и студената у своје проблеме и то до данас нису у стању да реше. То говори да студенти од тог факултета треба да се клоне и да уписују друге факултете, само то могу да кажем. Срамно је да је тај факултет све ово приредио. Такво понашање није забележено у историји свих универзитета. Сви сваљују на том факултету кривицу на једног човека, а знамо да један човек није сам доносио одлуке. . А када је реч о овом спору конкретно захвалио бих се свом пуномоћнику адвокату Пеци Исакову, његовом сараднику Миленку и свим својим пуномоћницима који су до сада уз мене били,.каже Стефан Карановић за Жиг инфо и додаје – Зашто сада адвокат противне стране Стефан Пекић не пише коментаре о својим успесима…? насловаљањем и започињањем чланка „Бранио сам“, а наслов „Бранио сам“ је наслов књиге Вељка Губерине и није ми јасно зашто користи наслов туђег ауторског дела у својој комерцијалној промоцији, јер ће неко мислити да он или конкретан случај и Вељко Губерина односно његова књига имају некакву везу па ће га још добро платити… Какве везе имају књиге Вељка Губерине са адвокатом Стефаном Пекићем и случајевима повреде части и угледа? Жао ми је што се чувени адвокат Вељко Губерина и издавач књиге (издавача адв Пекић није ни навео) доводи у било какав контекст са таквим случајевима. Још је само фалило да доведе у везу Вељка Губерину са садашњим Правним факултетом у Новом Саду, али то срећом није урадио, обратио сам пажњу, рекао је Карановић за Жиг инфо.

Можда ти се свиди

Оставите коментар