Почетна » Суспендована наставница из школе у Врчину, која је претила ђацима

Суспендована наставница из школе у Врчину, која је претила ђацима

Стигла казна

од Жиг Инфо
0 коментар

Како преносе медији, наставница основне школе „Свети Сава“ у Врчину која је претила својим ђацима да ће довести „батинаше да их млате“ суспендована је због непримереног понашања.

Из Министарства просвете кажу да у овом случају, као и у овом случају као и у другим случајевима насиља реагује школа, а да они само прате поступање школе.

– Према информацијама којима располаже Министарство школа је поступила одмах по сазнању да се појавио снимак непримереног понашања наставнице према ђацима. Одржан је састанак тима за превенцију и реаговање на насиље који је поступак наставнице оценио као 3. ниво насиља. Директор школе је покренуо дисциплински поступак због теже повреде обавезе запосленог, а наставница је удаљена са рада до окончања поступка. Одржано је Одељенско веће осмог разреда и Школски одбор и заказан састанак Наставничког већа. Заказани су и разговори са ученицима у присуству родитеља. Министарство ће наставити да прати поступање школе, пише Курир.

Директор школе „Свети Сава“ Добрица Синђелић је рекао су за снимак сазнали тек када се он појавио на мрежама.

– За сада није познато шта је претходило оваким претњама, а њене колеге и даље не могу престану да се чуде, јер су за њу свих ових година колико ту ради имају само речи хвале. И сам сам се шокирао када сам на снимку препознао да је то она. У питању је наставница која је дугогодишња колегинца, и која у нашој установи ради већ 12 година. Њен рад никада није био споран. Након сазнања о овом инциденту против ње је покренут поступак и према њој ће се даље поступити искључиво према закону, рекао је Синђелић за Блиц.

Можда ти се свиди

Оставите коментар