Почетна » Груба процена намештаја из Лештана од 10 000 евра

Груба процена намештаја из Лештана од 10 000 евра

од admin
0 коментар

Ту негде, пре одприлике 2. године баш пред локалне изборе, предузеће Металлинекс у Лештанима посетили су председник Општинског одбора СНС Гроцка Драгољуб Симоновић , секретар општинског одбора СНС Гроцка Јасмина Мандић, председник Месног одбора СНС Бегаљица Зоран Костић, председник Месног одбора СНС Калуђерица Владо Радовановић и члан ОО СНС Гроцка Сања Јовановић.

У разговору са директором овог предузећа Ђуром Грубором упознати су радом предузећа и начином производње.Такође овом приликом обишли су просторије предузећа, где им је показан део асортимана који се производи и испоручује потрошачима на европском тржишту.

А Грубор, познати Демократа из сада већ давних времена. Исто као и заменик градоначелника Весић и многи други „жути“ људи.

У тој шетњи, председнику Симоновићу западе за око један комад намештаја. Види Грубор, рече председник напредњака, овај намештај мора да имам. Послаћу после своје људе са камионом из мог предузећа Градитељ, па то нек утоваре. И немој да се бринеш, биће то све регулисано. Јавно ће ти покријемо трошкове, неће се кријемо као за време демократа.

Прође неко време, постаде Грубор председник Савета за привреду у Гроцкој. Готово да није било манифестације да није присуствовао. Једног дана, док се шеткао предузећем, Грубор се сети предизборног намештаја. Аух, узвика Грубор па мени није плаћен онај намештај! Брже боље, позва некадашњег љутог непријатеља а садашњег пријатеља Симу. Ало, Симо а онај намештај, када ће то да регулишемо, упита грубо Грубор.. Ништа не брини, ево колико сутра ћу да распишем набавку, твоје је само да конкуришеш.

Како је био у послу, Грубор заборавио да конкурише а Сима расписао набавку. Након пар дана позва Сима Грубора и рече му: Ало бре, јел ти хоћеш новце или не. ЈА расписао набавку, сви се пријавили осим тебе.. Уф, ја заборавио, ево шаљем, али немам све да знаш, рече Грубор. Ма нема везе, одговори Сима, само пошаљи.

ЈУЛ 2018. ГОДИНЕ

Уговор о јавној набавци додељује се Груборовом предузећу, који је иначе пријаву поднео као најскупљи понуђач и последњи у низу. Председник Симоновић одобрава одлуку комисије која је констатовала да остала два понуђача немају један папир који се купује у обичној књижари! Комисија је донела одлуку да је Груборова понуда економски најисплативија те закључују са њим уговор у висини од милион динара без ПДВ-а.

РЕШЕЊЕ У ДОДЕЛИ УГОВОРА

Тако је груба процена намештаја из Лештана прошла процену комисије.

Прича коју сте прочитали је измишљена. Настала је као парадокс додељивања уговора о јавној набавци намештаја. Некако у ГО Гроцка, на конкурсима добијају сви они који су у блиској спрези са власти, или боље речено са напредњацима. Више нема прекривања, сад је све јавно и транспарентно, а ако не дај Боже, кренете да се и распитујете или критикујете сигурно ћете бити народни непријатељ који руши просперитет оних који се боре, најбоље речено, да само њима боље буде!

 

Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар