Почетна » Да ли су бивши и садашњи председник Гроцке исти по много чему?

Да ли су бивши и садашњи председник Гроцке исти по много чему?

Непризнање, главни адут

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Бивши председник ГО Гроцка, напредњак Драгољуб Симоновић, који се сумњичи да је налогодавац за паљење куће нашем колеги Милану Јовановићу, пред Судом врло често негира све што је раније изјављивао, упркос многобројним доказима.

Симоновић врло често, уместо своје одбране, користи Суд да би нападао и оклеветао новинаре Жиг инфа, оне које су му, практично, уништили политичку каријеру. Такође, врло често зна да демантује и сам себе, а његове контрадикторности постају збуњујуће, па и смешне. Па тако, Симоновић јесте рекао оптуженом Михаиловићу да мало, према оптужници, поприча са новинарима Жиг инфа, па је затим исти исказ демантовао или променио, свеједно. Ако би се анализирали сви судски процеси које Симоновић има са Жиг инфом, видели би се сви његови апсурди које је изјављивао на различитим рочиштима. Док је у једном од рочишта нешто демантовао, у другом је потврдио и слично. Вероватно да ни сам Симоновић више не зна шта је лаж, а шта истина.

Данашњи председник Гроцке, Драган Пантелић, се разликује од Симоновића само по томе што није још завршио на оптуженичкој клупи. Слично као и Симоновић, и Пантелић негира доста тога што је рекао или урадио, иако постоје докази који га демантују, па чак и аудио и видео снимци изреченог.

„Ја ако сам то рекао, онда сам луд“.. „Ја то рекао? Ма то је само његова реч против моје“… „Ја, ма нисам ја то урадио, то мора да је (па именује обично неког најближег сарадника)“…

Ово су само неки од многобројних изговора које користи актуелни председник Гроцке, како би оправдао себе код других. Такође, не треба заборавити ни повике које упућују оба наведена председника Гроцке, а то је да ако се и објаве снимци на којима се види или чује изјављено, да је све то монтажа.

Одборници владајуће већине, другови напредњаци све то знају, али ћуте и климају главом. Јер, како да се изгубе поједине привилегије које имају. За фотељу су спремни све да дају. Образ одавно испрљан, тако да и нема срамоте. Чак и ако им се каже да су „голи пениси“, и то у много горем облику него што је написано и то лично од председника ГО Гроцка, Драгана Пантелића.

Руку на срце, социјалисти су имали мало морала па су напустили једну седницу Скупштине ГО Гроцка због онога што је Пантелић изјавио, али с друге стране, извињење од председника ове локалне самоуправе никада није стигло јер, како је изјавио, снимак је монтажа.

Сам врх власти не жели или неће да схвати да је овако понашање изузетно опасно и штетно, како за грађање, тако и за странку. Бивши председник Симоновић успео је да Гроцку упозна цео свет, тако што је запаљења кућа новинара. Садашњи председник је већ изазвао једну предизборну тучу у Болечу, а нападаче унапредио тако што им је обезбедио веће плате. У оба случаја и Симоновић и Пантелић су негирали да су имали додирних тачака са оптужбама.

Неминовност је да ће се СНС, барем на локалу Гроцке, преко ноћи распасти. Опозиција се определила за тотално неделовање, што је можда и промишљењо. Фактички, напредњаци у Гроцкој су окупирани сами са собом и посејали су велико семе зла. „Кољу“ се између себе, а ако би опозиција и деловала, они би се ујединили и можда би повећали рејтинг.

У међувремену, социјалисти у Гроцкој као да ликују да председник ове локалне самоуправе остане Пантелић. Изгледа да због Пантелићевог нерада и лажних обећања, социјалисти допуњују своје редове новим члановима. Уосталом, последњи одржани избори су показали да социјалисти у Гроцкој имају готово најбоље постигнути резултат од читаве Србије.

Наслеђене методе политичког деловања Симоновића, садашњи председник Гроцке, Драган Пантелић, присвојио је и унапредио. Порука је јасна. Не верујте вашим очима и ушима, већ искључиво председнику Гроцке.

 

 

Жељко Маторчевић

Насловна фотографија: Драгољуб Симоновић/Драган Пантелић, Инфо служба ГО Гроцка

Можда ти се свиди

Оставите коментар