Почетна » Након успеха Видовданског турнира, ГО Гроцка присваја себи заслуге, а не организаторима

Након успеха Видовданског турнира, ГО Гроцка присваја себи заслуге, а не организаторима

Инфо служба, извештавање и писменост

од Жељко Маторчевић
0 коментар

У суботу 8. јула 2023.,  у Пударцима, насељу ГО Гроцка, одржано је  финале такмичења Видовданског турнира 2023 у малом фудбалу.

Да би се овај турнир обновио након осам година паузе, организатори истог морали су да пронађу спонзоре и обезбеде средства за доделу награда и трошкове манифестације. Обратили су се и ГО Гроцка за помоћ, али су стигли негативни одговори, односно „нема пара у буџету за такву манифестацију“. Зато су се организатори заправо и потрудили да пронађу спонзоре.

Дани на Видовданском турниру су пролазили, а како је посећеност заједно са организацијом била солидна, у игру се укључују и представници ГО Гроцка, на челу са мештанином Пудараца, актуелним председником Драганом Пантелићем.

Помоћ коју нико више није тражио, одједном се нашла на списку ГО Гроцка. За последње финално вече, испред ГО Гроцка „дониран“ је ватромет, расвета на бини и ограда од трске која је служила да раздвоји званице од присутних гледалаца, како би могли на миру да вечерају.

За разлику од обичних гледалаца, званице на челу са председником СПС-а Ивицом Дачићем, имале су ту привилегију да им иће и пиће буде бесплатно.

Представници СПС-а заједно са председником ГО Гроцка, мало су и прошетали међу посетиоцима и одгледали који минут утакмице. Затим су отишли до ограђеног дела, где су били постављени столови и клупе, а затим је уследила вечера.

С друге стране, већина представника општине Гроцка, нису „обишли“ публику, већ су одмах заузели своје место у ограђеном простору, иза ограде од трске коју је донирала иста локална самоуправа.

Све то, изгледа, било је довољно да се из Инфо службе огласе о Видовданском турниру, стављајући акценат да је исти подржан и помогнут од стране ГО Гроцка.

Да занемаримо и правописне грешке и да је победник екипа „Шир Кан“ а не Шикран, у Пударцима а не у Пудрацима, у овом саопштењу приметићемо да су фотографије главни адут објаве, а на њима у већини случајева представници СПС-а или, како су представљени од стране Инфо службе, „државници“.

Свакако турнир у малом фудбалу у Пударцима, испоштовао је традицију. Било је пропуста, али не у тој мери да могу да надјачају целокупну атмосферу. У следећој години је на организаторима да неке круцијалне грешке исправе, поготово укључујући да им донације, као и утрошак и зарада буду транспарентни, односно јавно доступни. Овако, постоје оправдане сумње у разноразне комбинације и коруптивне радње. Поготово ако су организатори тражили донације од приватника, под изговором да им општина није помогла ништа, а из Инфо службе их јавно демантују.

Завршен Видовдански турнир у Пударцима, посетиоци заиграли коло (ФОТО И ВИДЕО)

 

Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар