Почетна » Писмо упропашћеног сељака из Гроцке: Они да ми причају о поштењу и цркви?

Писмо упропашћеног сељака из Гроцке: Они да ми причају о поштењу и цркви?

Лични став

од Жиг Инфо
0 коментар
  1. Читам ови дана оне текстове и глупости што пишу ови хоштаплери од политичара, грочански тајкуни и бизбисмени који су опљачкали овај народ, скинули му кожу слеђа. Читам и повраћам од лажи и неистина што сви баљезгају.

Мене су комунисти узели земље преко 5 ектара што смо имали у Суваје у Гроцку, да би направили фабрику. Деда лежо пред багер кад су орали, они увате па га затворе месец дана, јао шта нису радили све и сад ме још боли душа од тога.

Они да ми причају о поштењу и цркви? Опљачкали сваку фирму која је 90. пропала, гвожђе, материјал, цеви, све су покрали што им пало под руку. Крали, ко да нису дали часну пионирску реч.

Ми који смо носили славски колач у цркву и славили славу гледали нас ко губавце, пријављивали да се скупљамо да рушимо државу, а ми славили славу. И сад они ми приповедају о вери, сотоне комунистичке.

Овај из СПО а и ти слични странака демократије, они су још веће барабе, вуко их за нос онај Вук Драшковић, ложио и ко мајмуне ишли да се бију с милицију, демострирали, неки живот изгубили на протестима. А он? Он се после продо за дебеле паре, наместио да му жена прима у НИС плату 8 иљада евра месечно. Живели ко бубрези у лоју. А ови што су трчали по локалу за њих добили мућкало, срамота их било на улицу да изиђу после. Све то исти шљам, чим се домогну власти више обичан народ не познају.

А овај тајкун из Пударци што нас прозива да смо му уваљивали 40 посто лоше робе па је зато пропо, лаже бре ко пас. Па ја сам му носио робу, гледали ми у ПДМ која сам крвна група, изручивали сваку трећу гајбу, они његови назови стручњаци.

А комшију, које био добар сњиховог директора примали робу на слепо и плаћали најскупље, а он имао бућкуриш неки за разлику од мене.

И сад кад нам није платио сад му не ваља роба, извољева, сад ће Хрвати да нас науче како се производи и пакује роба. Мене који сам у Хрвацку носио за мог зетора још осамдесетих робу по Загреб и Тузлу, а они се грабили да купе ко да никад воће нису видели, и сад ће они мене да науче, е земљо отвори се да пропаднем одма.

Срећан би био и кад би нам 60 посто платио од онога што ми дугују само. Мог колегу запалили за четри милиона динара, две године не мож се опорави још, и кад и позове они причају само биће плаћено, и тако стално, ја му реко ће нам плате на куково лето.

Његов син прецедник и он велики швалери из села како се хвале, само се шепуре и баханалишу по путовањима и слављима, доказују се, бацају паре на музику, трошили ко луди и сад им неки други крив што се пружили колко нису дугачки. Онај унук безобразан не зна ни да се јави, надмен пун себе кад прође понаша се ко да је Гроцку ослободио.

Ма неко одозго све види, све размери боље него геометар, и после дође ђаво по своје.

Уништили су нас сељаке, обезвредили све што производимо, откупљивачи и шверцери паре направише, све лимузине купили возе, куће средили ко дворце, и то све преко наше грбаче и на нашу муку, и сад ми сви просипају памет како они ово, како они оно.

Нисам научен да мрзим, да преварим, да украдем, из поштене сам куће од памтивека, али у каквом времену живимо, тешко нашој деци. Лопови нам причају о поштењу, курве о моралу , барабе о раду, све наопако. Уби нас ова прљавштина са запада што долази.

Не може више да се издржи ова пресија и притисак.

Говнава мотка овде много тога решава, народ док не устане нема помака ка бољем, а како видим неће то још дуго да чекамо, с ким год причам свима догорева до ноктију.

 

Упропашћен Сељак из Гроцку

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар