Почетна » Отац и деда власника ПДМ Агрофруит каже да је „народ уваљивао робу“ и да ће сада Хрвати то да среде

Отац и деда власника ПДМ Агрофруит каже да је „народ уваљивао робу“ и да ће сада Хрвати то да среде

Кривицу пребацио на друге

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Живадин Пантелић, отац и деда власника предузећа које је пре две године, фактички банкротирало, ПДМ „Агрофруит“ из Пудараца каже да су за пропаст овог предузећа криви они који су предавали воће, али да ће сада ново руководство  Хрвата то да спречи .

Пантелић је још навео и да ће воћарима којима се дугује бити све исплаћено у току ове и следеће године, као и да ће због доброте његовог сина и унука , предузеће ПДМ „Агрофруит“ бити изгубљено.

Живадин Пантелић је навео и да је он финансирао изградњу многих путева у свом родном месту Пударцима, као и да је он лично дао пара за изградњу пола цркве. За пад његове породичне фирме криви народ, јер како је навео Живадин, тај исти народ је заправо њих (његову породицу) опљачкао чињеницом да су му „уваљивали робу“.

Све ово, Пантелић је коментарисао на друштвеној мрежи Фејсбук.

 

 

Подсетимо се, на адреси Народних Хероја 17 а у Пударцима, ГО Гроцка регистровано је више правних лица која су повезана са садашњим председником ове локалне самоуправе, сина Живадиновог, Драганом Пантелићем.

Према ранијем истраживању Жиг инфа, у Агенцији за привредне регистре на овој адреси у родном месту председника ГО Гроцка, налазе се три правна субјекта. „ПДМ Агрофруит д.о.о“ у власништву председника ГО Гроцка и његовог сина (70:30 посто), затим истоимена Задруга, као и предузеће за трговину моторним уљем и горивом „ПДМ СФ Петрол“ у власништву Невене Пантелић, снајке председника Гроцке. Преко пута главне зграде, адресе на којој су регистрована ова три правна лица, налази се паркинг са помоћним објектима који користе ова три правна лица. Реч је о више парцела и објеката КО Пударци у којима је власник град Београд, а корисник објеката ГО Гроцка. Реч је о парцелама:
734/4 , 734/2 , 734/3 ,733/1 .

  1. године, предузећу ПДМ „Агрофруит“ је блокиран рачун због дуговања. Према тадашњим званичним подацима, предузеће у већинском власништву председника ГО Гроцка, дуговало је за порезе и доприносе радницима скоро 11 милиона динара, а произвођачима воћа преко 660 милиона динара. „ПДМ Агрофруит“, има и дуговања, односно „необезбеђене повериоце пословних банака“ у износу од преко милијарду динара.  Нешто више од те цифре, има и за „Разлучне повериоце обезбеђене уписаним залогама на имовини“.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Насловна фотографија: ПДМ Агрофруит/Фејсбук

Можда ти се свиди

Оставите коментар