Почетна » Председниче Гроцке, Панто извини за све

Председниче Гроцке, Панто извини за све

Писмо разочараног грађанина, преносимо у целости

од Други Пишу
0 коментар

Драги и већински Панто,

Очи мајкине и срце Гроцке; чистачу обале Дунава; влажни сну плодних општинарки; ораницо благородна; плачу новорођенчета; киндер-јајету одраслих; изворска водо, пударачка; иконо мироточива; успаванко; будилниче; осмеху с реклама за зубне пасте; песмо сељака док бере трешње; уздаху сељанке док је сељак круни; Чак Норисова ноћна моро; здравицо и здравичару; мелему против бубуљица, курјих очију и шуљева; најкривља кифло; разлогу због којег бивши председник жали што није бео; Равна горо и Сутјеско; цигарето после секса; расолу после пијанства; животе после смрти – ИЗВИНИ за све!

Био сам глуп и заведен, и није ме срамота да признам: можда сам се понекад, мало, нехајно углавном, огрешио о тебе, посумњао у јеванђеља по напредњацима, исмејао понеку визију, тумарао по магли к’о опозиција око цензуса…

Откад си почео да реализујеш Грочанске свечаности, ових дана, нешто се у мени променило! Сећам се, као да је јуче било како си с поносом и сузом радосницом у оку отварао заједно са Весићем водовод у Ритопеку, вртић у Умчарима а данас са Шапићем канализацију у Калуђерици и амбуланту у Винчи.

Неколико пута сам долазио у ситуацију да посумњам у себе. Шта ми ово све треба??

Хајде да заборавимо телевизију, новине локалне Интернет потале! Угасимо их за час и упалимо реалан живот! Запитајте се где живимо, како живимо и колико смо срећни?

Зато се, драги и већински Панто, извињавам!

Извињавам се јер некада су полтрони и улизице радиле свој посао дискретно. Данас је то све транспарентно! Полтрони и користољупци јавно раде своја улизивања, туторења, слаткоречиве пароле и сл. Па сад им и тепају са Сањче, Мирко, Чупко … Оваквих појава није било деведесетих, чак и тада су полтрони имали више достојанства него ови нови у „промењеном „добу! И док ви чамите уз телевизоре где вам трешти господин ПИНК, смејете се курсаџијама, дивите се ” Султану ”, ” Задрузи ” а рачуни ЕПС-а стигли и нису уопште нормални. А и шта вас брига ту је Пинк и помало Хепи са свим оним форматима који увесељава народ!

Док вам на шареним коцкастим мушемама астала стоје пиксле омиљеног вам предузећа АД СНС ЛТД које сте добили за време избора и у њих  истресате пепео од цигарете коју сте малочас завили и окривљујете неког трећег, мене или већ… за тренутну ситуацију у којој сте. Истовремено, они који пребијају људе добијају унапређење, а хапшени због неког дела повећање плате.

Гроцком  бауља заслепљен народ, тумара тражећи своје очи, а често недељом на пијацама широм стоје људи иза пластичних тезги, као што је то било пре две недеље, и дозивају слепце: ” Јефтине и повољне очи, гледајте кроз њих лепши живот и светлију будућност! Јер  заједно можемо све, па чак и да Гроцку доведемо до просјачког штапа. Само је важно да нам Вучић виси изнад глава у сваком месту. Тако ће се народ уплашити, док ће те ви красти.

Гледајте нова радна места, она ваша стара нису била рентабилна али зато ова НОВА ће бити БОЉА!”А народ, гладан , слабовид… од тезге до тезге и сваке четри године купује нове очи!

Данас живимо неизвесно! Неизвесно нам је да ли ћемо задржати посао, неизвесно нам је да ли ће наше здравље послужити и ко ће да нас лечи, да ли савесни лекари или корумпирани? Неизвесно је ако нас неко тужи да ли ће правда да победи или ће веза да претегне? Неизвесно нам је да ли ће нам деца завршити школе и после школе да ли ће имати посао или ће морати да окаче беџ, значку? Неизвесно нам је да ли уопште имамо икакава права и коме да се жалимо? Гроцка  је прекривена великом неизвесношћу…Праве се спискови ко је подобан а ко није од волонтера за прелазак у нова предузећа, деле се откази, радници, волонтери у страху за недобијене плате  Напет живот, стално проблеми и горчина у грлу. Тиња незадовољство док Поштари, Фризерке,Чаробњаци …. завршавају викендице, једу тартуфе, иду први пут на море, скијање  и угуравају своју фамилију у предузећа и Управу. Ништа нам више није нормално.

Шта да ти кажем на крају? Извини за све!! Мислио сам да нећете оволико дуго да превеславате овај народ!

 

Риле из Гроцке

 

*Лични став аутора текста није и мишљење Жиг инфа

Можда ти се свиди

Оставите коментар

one × one =