Почетна » ВИДЕ ДИЛБЕР СВЕТЛО НА КРАЈУ ТУНЕЛА Човече ал` смо ми пукли!

ВИДЕ ДИЛБЕР СВЕТЛО НА КРАЈУ ТУНЕЛА Човече ал` смо ми пукли!

од admin
0 коментар

Не знам колико сам пута већ изговорио фразу „После овога ме више ништа не може изненадити“, и некако се увек деси нешто, да ме ипак изненади. Поготово на подручју општине Гроцка.


Заузимам данас у бусу слободно место, након посла и ухватим се за јебени телефон! Оно, као да видим шта има на друштвеним мрежама и у медијима. Кад, као гром из ведра неба, као прва објава на фејсу, искочи ми информација да је једна породица из Гроцке након 26 година добила струју. Сјајан вест, помислих на трен, међутим, зезнух се и отворим целу вест.

ЈБТ, искочи ми из телефона лично председник Гроцке који се „држи“ за прекидач и гледа у упаљено светло на плафону у некој просторији. БОГ ТЕ, тај израз одушевљења на његовом лицу нисам видео ни на најзаљубљенијим паровима који су на почетку везе, онако свеже заљубљени па им очи просто цакле! Знате, тај израз одушевљеног лица мислим да није имао ни Тесла када је пустио у погон прву хидроелектрану.
Листам ја слике, тако забезекнут, и видим да је ту и остала општинска елита који су у првом плану заједно са управником ЕДБ-а у Гроцкој, који је иначе и кординатор СНС-а за југ општине. Након тога се збуних. Онако уморан од посла још, помислих да се нисам ја случајно „телепромтовао“ у неки од прошлих векова!??? Јер немогуће ми, некако, да у 21. веку имамо ситуације да председник неке општине заједно са својом свитом, пушта „струју“ у рад у некој кући!


Не смем ни да замислим да је неко ово читао из земаља ЕУ или САД-а! Рођаци, неопра нас нико од чињенице да ми нисмо баш толики дивљаци! Ама, баш нико нас неопра!

Оно што је свима било доступно у прошлом веку у земљама ЕУ или САД-а, код нас се у овом 21. веку свечано отвара! Па где смо ми ту, а где Европа???

Пошто се и сам бавим „електро радовима“, помислих у себи, па колико би ја оваквих фотографија направио сваки пут када сам „о свом трошку“ пустио у рад неко сијалично место, прекидач на шпорету, бојлер или пак цео објекат под напон??!! А да ли ви уопште знате колико сам појединаца и породица својим радом „усрећио? Колико њима сам вратио осмех на лице и скинуо једну бригу??? … НЕ ЗНАТЕ???…

И нећете никад ни сазнати! Мене је срамота о томе да причам, а поготово да сам још, неким чудом, качио на друштвеним мрежама фотографије! Добро де, није ме срамота у смислу да се стидим свог рада, већ ме је срамота што живим у бедној земљи и у још беднијој општини, где немамо ни за основне ствари. Господо, то чиме сте се данас похвалили, то није за похвалу већ је то срамота наше општине и земље у којој живимо.

А овој породици желим сву срећу, поготово сада када ће „акцизирати“ струју ! Требаће им срећа да пронађу новац за папрене рачуне које ће им уследити. Не би ме чудило да ови што су се сликали исту и не исеку, за пар месеци.

 

Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар