Почетна » У ових 5 округа Србије севају громови и пљушти

У ових 5 округа Србије севају громови и пљушти

Шта нам у наставку вечери доноси нови снажан грмљавински систем из Босне

од Други Пишу
0 коментар

Петак нам је донео летњих 27 степени, а данашњи дан донео је више облака и нижу температуру, али је остало и даље топло. У току послеподнева западне пределе Србије захватио је облачни систем са кишом, пљусковима и грмљавином, а кише је било и у Војводини.

У овом тренутку кише и пљускова има на северу Србије, док широм централне, западне и југоисточне Србије, у Поморављу, Подунављу, у Шумадији, у Колубарском и Браничевском округу има пљускова са грмљавином.

Кише има и у Београду, а на јужном ободу града било је и грмљавине. У наставку вечери нови снажан грмљавински систем из Босне захватиће западне пределе Србије и донети нови талас пљускова са грмљавином.

Овај систем касније током вечери наставиће пут даље према југоистоку. Дакле, током вечери у већем делу Србије биће облачно са кишом, пљусковима и грмљавином.

Током ноћи на северу Србије очекује се разведравање, прво у Војводини. Другог дана викенда биће сунчано и топло, уз температуре око 20°Ц. Знатно јаче погорашање времена и драстично захлађење очекује се у понедељак.

 

Телеграф

Можда ти се свиди

Оставите коментар