Почетна » Алексић: У суботу прстен око РТС-а, очекујемо директно укључење у Дневник 2

Алексић: У суботу прстен око РТС-а, очекујемо директно укључење у Дневник 2

од Други Пишу
0 коментар

Шеф посланичке групе Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да ће скуп „Србија против насиља“ у суботу, 27. маја, почети у 18 сати испред Скупштине Србије и да ће бити формиран прстен око Радио-телевизије Србије.

„Очекујемо да РТС представницима организаторима омогући да у ’Дневнику 2’ уживо изнесу захтеве, као што је председнику СНС-а Александру Вучићу то било омогућено када је био у опозицији“, рекао је Алексић на конференцији за новинаре опозиционих посланичких група у Скупштини Србије.

„Желимо да цела Србија преко РТС-а буде истинито и објективно обавештена о захтевима протеста, јер сви грађани плаћају претплату кроз рачун за струју. Тражимо да РТС објективно и уживо извештава са протеста у ’Дневнику 2’“, додао је Алексић.

Алексић је навео да ће део колоне демонстраната после почетка протеста кренути Булеваром краља Александра ка Правном факултету, а део у Таковску улицу до РТС-а.

„Позивам грађане да на протест понесу по један цвет као симбол борбе против насиља, мржње и агресије и као симбол туге због два масовна убиства и да нам се то више никада не понови. Не желимо насиље и наставићемо борбу тихим протестима како бисмо створили државу без насиља у којој ће сви бити безбедни“, рекао је Алексић.

Алексић је рекао да су захтеви грађана који се окупљају на протестима „Србија против насиља“ сасвим јасни.

„Имамо два захтева. Први је заустављање промоције насиља у јавном простору. Тај захтев подразумева моментално смењивање свих чланова Савета РЕМ-а, хитно укидање свих ријалити програма и емисија које промовишу насиље, агресију и неморал на телевизијама са националном фреквенцијом, забрана штампаних медија који промовишу насиље и објављују лажне вести и крше новинарске кодексе, смењивање руководства РТС-а због емитовања програма који афирмишу насиље, криминал и агресију, као и одузимање националних фреквенција телевизијама Пинк и Хепи због кршења закона, промоције насиља и неморала“, навео је Алексић.

„Други захтев је институционална одговорност, која је објективна, а то је смењивање министра унутрашњих послова Братислава Гашића, директора БИА Александра Вулина и прихватање оставке министра образовања Бранка Ружића“, додао је Алексић.

Алексић је истакао да је Вучић слагао да је опозицији понудио да се укину ријалити програми и да се разговара о РЕМ-у.

„Није он то никоме понудио и нема он шта да нуди, јер нисмо на пијаци, него је реч о озбиљним стварима које се тичу наше будућности“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да власт покушава да „одуговлачи испуњење захтева“ али да они морају бити испуњени и да протести неће престати док се то не догоди.

„Није довољна скупштинска седница нити анкетни одбор о масовним убиствима. Власт покушава да одуговлачи са административним процедурама, али су стотине хиљада грађана показале одлучност и решеност да се захтеви испуне и зато нема одустајања. Ми представљамо грађане и њихове захтеве и то је наш посао“, закључио је Алексић.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар