Почетна » Брнабић и опозиција се договорили: За викенд да се предложи закон о грађанима који су променили пребивалиште

Брнабић и опозиција се договорили: За викенд да се предложи закон о грађанима који су променили пребивалиште

од Други Пишу
0 коментар

Посланица Зелено-левог фронта (ЗЛФ) Јелена Јеринић изјавила је да је на састанку са председницом Скупштине Србије Аном Брнабић договорено да опозиција током викенда поднесе предлог закона којим би се грађанима који су променили пребивалиште у претходних годину дана онемогућило да гласају на новој адреси.

После састанка Ане Брнабић са представницима посланичких група, политичких странака националних мањина и удружења о унапређењу изборног процеса, Јеренић је рекла да је тема састанка била формирање радних тела за испуњавање препорука ОДИХР и унапређење бирачког списком.

Она је рекла да је постигнута сагласност за радну групу за испуњавање препорука ОДИХР и да ће јој председавати неко из цивилног друштва.

Јеренић је додала да су неки од њихових коментара били уважени – да се приоритетно ради на препорукама које могу бити испуњене до 2. јуна.

Она је истакла да су тражили да се на првој наредној седници усвоји да људи који су у претходних 12 месеци променили пребивалиште не могу да гласају на новим адресама.

„Друга страна је питала како је то могуће, ми смо се обавезали да током викенда доставимо предлог закона“, рекла је Јеринић, а преноси Н1.

Копредседница ЗЛФ Биљана Ђорђевић рекла је да нису постигли никакав напредак када је реч о комисији за ревизију бирачког списка.

На питање о састанку са представницима РТС и РТВ, Јеринић је истакла да се није одустало од тог састанка, већ је састанак одложен за понедељак, додавши да је то одуговлачење Српске напредне странке.

Skupština Srbije kolegijum koji je zakazala predsednica parlamenta Ana Brnabić Foto:TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Н1/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар