Почетна » Булатовић о томе зашто се као посланик ССП није виђао са напредњацима, а сад то чини

Булатовић о томе зашто се као посланик ССП није виђао са напредњацима, а сад то чини

од Други Пишу
0 коментар

„Немам никакву комуникацију са Српском напредном странком (СНС), нити на било који начин правим, како кажу, политичке шеме са СНС. Оно што радим, радим у интересу грађана Републике Србије, радим врло искрено, ништа не радим ‘испод жита’ и ту нема никакве политичке конотације“, рекао је самостални народни посланик Дејан Булатовић поводом његовог састанка са министром за државну управу и локалну самоуправу Александром Мартиновићем. То није никакво кокетирање са СНС-ом, ни случајно, подвукао је он.

Подсетимо, Дејан Булатовић је недавно напустио Странку слободе и правде, а као главног кривца навео Маринику Тепић, оптуживши је да је лобиста СНС-а.

„Мариника Тепић је лобиста СНС. Она ради са СНС, има свакодневне контакте са СНС и увукла је ССП у ту причу. Ја не могу и нећу да учествујем у тој причи“, рекао је Булатовић када је саопштио разлоге напуштања ССП-а и преласка у самосталне посланике.

Међутим, Булатовић се данас састао са министром Мартиновићем из СНС-а. У саопштењу које је издао после састанка навео је да су разлог, због кога је затражио састанак са њим, биле све бројније притужбе грађана који су му се обраћали као народном посланику, везано за проблеме које имају у својим сеоским и градским срединама широм Србије, а које не могу да изнесу надлежним органима због отежане комуникације између надлежних министарстава и локалних самоуправа.

Састанак са Мартиновићем је био и повод да га упитамо зашто се баш сада састао са њим и зашто то није радио када је био посланик ССП-а.

„То што ради Мариника Тепић и што раде људи из Странке слободе и правде, то раде тајно и то је много пута горе него ово што ја радим јавно. Ово што ја јавно радим, не радим ништа са СНС-ом, нити правим било какву комуникацију са СНС-ом. Радим као народни посланик“, рекао је за Нова.рс Булатовић, наводећи да ће у понедељак да се састане са још две министарке – пољопривреде Јеленом Танасковић и заштите животне средине Иреном Вујовић.

Додаје да ће „видети све министре у влади“ и разговарати о проблемима које имају грађани Србије.

Булатовић напомиње да је са министром Мартиновићем данас искључиво причао о проблемима које имају грађани Србије, а то је да локалне самоуправе не могу да решавају одређене проблеме грађана јер имају „затворена врата“ у министарствима.

„Ја сам то изнео министру. Мој посао је да радим као народни посланик, за шта су ме грађани изабрали. Немам никакву комуникацију са СНС-ом, нити на било који начин правим, како они кажу, политичке шеме са СНС. Оно што радим, радим у интересу грађана Републике Ссрбије и све ово што радим радим врло искрено, ништа не радим ‘испод жита’ и никакве политичке конотације ту нема“, истакао је он.

Напомиње да је „јако неразумљиво“ оптуживати га што иде код свих министара да изложи проблеме грађана са којима се сусрећу.

Упитан зар то није могао и раније да ради као посланик ССП-а, Булатовић је рекао да су „тада радили на друге начине“.

“Радили су на потпуно друге начине и то је један од разлога зашто сам изашао из Странке слободе и правде. Управо то што се није радило искрено већ само у уско личном интересу, а не у интересу грађана је и био разлог што сам изашао. Мислим да сваки народни посланик треба да ради у интересу грађана јер је зато и изабран, а не да кокетира са влашћу“, рекао је он.

„Зашто мени спочитавате ако одем код министра а није проблем када Драган Ђилас оде код Александра Вучића. И то сам оде. Ајде да будемо реални. Ја нисам овде отишао код председника СНС, ја сам овде отишао код човека који се бави локалном самоуправом,“ нагласио је Булатовић

„Зашто то раније нисам радио док сам био у ССП, па зато што то није био обичај, зато што странка није желела ни на који начин да се то види. Нисам рекао ни када сам изашао из ССП-а да је проблем што је странка јавно сарађивала са СНС-ом. Да је јавно сарађивала ја бих давно изашао из ње, али странка је сарађивала тајно са СНС-ом, а ја не сарађујем никако са СНС-ом“, још једном је поновио Булатовић.

„Ово није никакво кокетирање са СНС-ом, ни случајно“, закључио је Булатовић.

Нова.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар