Почетна » „ЦИГАНИЗАМ И РЕНЕСАНСА“ Пут председника Гроцке- од сиромаштва до богатства

„ЦИГАНИЗАМ И РЕНЕСАНСА“ Пут председника Гроцке- од сиромаштва до богатства

од admin
0 коментар

Гроцка је од центра Београда удаљена , што би се рекло,  пола сата вожње. У свом саставу има 15. Месних заједница, односно исто толико насеља. С обзиром да је у питању територија Града Београда, у себи има назив „Градска општина“.  

На чело ГО Гроцка од 2012. Године су представници СНС-а. 2016. Године, напредњаци су увећали своју моћ, тако што су на изборима, у односу на 2012. Годину, добили још више гласова.

За то време владавине напредњака, председник грочанског Одбора , као и председник Гроцке, Драгољуб Симоновић- Сима, повећао је своје богатство.

 

Драгољуб Симоновић Сима и раније је  био председник општине Гроцка. Прво је био у Српској радикалној странци, а од пре две године овај напредњак и поново је  на челу општинске власти.

У претходном радикалском мандату је раднике општинских комуналних предузећа слао да му сређују викендицу коју има на Сребрном језеру. За тај посао их није плаћао, већ су накнаду требали да добију из општинског буџета, да би затим ЈКП „Гроцка“ уништио и покушао да одведе у стечај а раднике препустио улици.

У том радикалском мандату , Симоновић је пријавио да од имовине има кућу у Врчину (где живи са породицом), седам година стари путнички ауто марке форд и скромну уштеђевину (шта год да то значи), док је његова супруга имала наслеђену кућу са шест хектара земље у Малој Иванчи.

Данас он на Сребрном језеру има „викендицу“ и веровали или не сопствену марину. Уствари на Сребрном језеру је никло читаво насеље грочанских функционера, блиских Симиних сарадника.

ВИШЕ- ШОЈИЋ ЈЕ МАЛО ДЕТЕ ЗА ОВОГ ГРОЧАНСКОГ НАПРЕДЊАКА

Изгледа да уштеђевина или није била баш толико скромна, или су камате на исту биле више од оних затезних па се до данас знатно „оплодила“ Симина имовина. Данас вози и Шкоду из 2016. године а из буџета Гроцке већина новца одлази на породичне фирме Симоновића.

ВИШЕ-КО СТОЈИ ИЗА ФИРМЕ КОЈА ИЗВЛАЧИ МИЛИОНЕ ИЗ ГРОЦКЕ

Не треба заборавити да је Симоновић након избора 2012. године поново постао председник општине Гроцка. На тој позицији остаје до децембра када је именован за генералног директора Железница Србије. На месту генералног директора Железница Србије остаје до јула 2014. када га на седници Владе Србије смењују због бахатости. 2016. године поново је постављен, упркос свему, за председника ГО Гроцка.

А за време мандатовања у Железницама, Сима је уживао у тартуфима, козјем сиру и осталим луксузним ђаконијама.

Разне, још увек не разрешене, афере стоје иза Симоновића. За само једну аферу спомиње се новац од преко 29. Милиона евра, који је исплаћен а посао „Гасификације Гроцке“ још увек није завршен. Потписник тог споразума, испред ГО Гроцка био је управо Симоновић.

Симоновић је, иначе, одрастао у сиромашној железничкој породици. Прва кућа ми је била поред пруге, јер му је отац био запослен у Железницама од којих је добио кућу на коришћење. Познато је да је Симоновић радио на Железницама као „чукач вагона“, а 90- их улази у Српску радикалну странку. Крајем 90-их, после бомбардовања Југославије, након што су радикали ушли у Владу националног спаса, Симоновић започиње шверц животних намирница (уље, шећер, брашно) из робних резерви.

За Жиг Инфо:
З.Ж

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар