Почетна » ЦРТА: Вучић се ове године 248 пута директно обратио са телевизија с националном фреквенцијом

ЦРТА: Вучић се ове године 248 пута директно обратио са телевизија с националном фреквенцијом

од Други Пишу
0 коментар

Председник Србије Александар Вучић се за 10 месеци 248 пута обратио путем телевизија са националном фреквенцијом, показало је ситраживање које је урадила ЦРТА.

Како је објавила ЦРТА, анализу Вучићевих обраћања урадила је по месецима.

Тако се председник Србије, према тој анализи, у јануару обратио 17 пута, „гас“ је додао у фебруару па смо га на екранима у директном обраћању видели 27 пута, у марту 30 пута док је рекордан број обраћања забележен у марту – 32 пута.

У мају је ЦРТА забележила да се Вучић директно обратио 21 пут, јуну и јулу по 23, док је у августу био 21 пут.

Пораст обраћања забележен је у септембру и октобру – 26, односно 27 пута.

Подсетимо, председник Вучић гостовао је протекле среде 25. октобра на РТС-у, два дана касније на Пинку, а у недељу је био гост на ТВ Прва. Јуче је Вучић гостовао у емисији „Ћирилица“ на ТВ Хаппy.

Биро за друштвена истраживања (БИРОДИ) саопштио је недавно да је председник Србије Александар Вучић у последњих 10 и по месеци био више од 14 пута заступљенији од читаве опозиције у Дневнику 2 Радио телевизије Србије (РТС).

У саопштењу агенције истакнуто је да је према резултатима мониторинга извештавања у Дневнику 2 РТС-а, који БИРОДИ спроводи од децембра 2022. године, председник Србије Александар Вучић у периоду 1. децембра 2022. до 15. октобра 2023. био присутан 10 сати 32 минута и 1 секунду, што је у просеку 25 одсто времена свих посматраних актера.

„То је 14 пута више од представника опозиције који су у истом времену били присутни 44 минута и 15 секунди, а што је 1,6 одсто од укупног времена свих посматраних актера“, наведено је у саопштењу.

 

Извршни директор Бироа за друштвена истраживања Зоран Гавриловић оценио је да би опозиција требало да реагује на то што председник Србије Александар Вучић са те позиције води партијску кампању, као и да би требало да се обрати Агенцији за борбу против корупције.

REUTERS/Zorana Jevtic

Н1 Београд

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар