Почетна » Ђукановић (СНС): Имам право да критикујем омбудсмана

Ђукановић (СНС): Имам право да критикујем омбудсмана

од admin
0 коментар

Посланик владајуће Српске напредне странке (СНС) Владимир Ђукановић оптужио је данас потпредседницу опозиционе Демократске странке Мају Виденовић да „напада“ посланике који критикују рад заштитника грађана и оценио да је такав став „најбољи показатељ урушавања демократије“.

Искрено, веровао сам да је једноумље умрло, али у главама оних који су то једноумље спроводили, а странка поменуте особе (Маје Виденовић) се својски трудила да сваку помисао на слободу изражавања сатре, док се дотични Јанковић готово никада против тога није бунио, једноумље и даље живи. И то пуним плућима“, навео је Ђукановић у ауторском тексту за дневник Данас.

Потпредседница ДС је јуче у истом листу оценила да се „срамним нападима“ на заштитника грађана Сашу Јанковића „не удара“ само на њега, већ на темељ владавине права, независне институције и демократско друштво и за то оптужила посланике и министре из СНС.

Ђукановић је навео да заштитник грађана за свој рад одговара Скупштини Србије и да, ако то жели да промени, ДС може да предложи измене Устава и Закона о заштитнику грађана.

„Рецимо, нека предложе измене у правцу да је Саша Јанковић безгрешна особа и да је то нови месија чији се ставови и мишљења не доводе у питање. И да му се обавезно за сваки родјендан организује слет“, навео је посланик СНС.

Он је негирао и да је, како тврди потпредседница ДС, било ко из СНС назвао Јанковића непријатељем, али је потврдио да су користили реч „политикант“.

„Но, то није тако ни битно, колико је битно лицемерје функционера ДС, којој дотична припада, јер се годинама током њихове владавине нису ниједном удостојили да извештаје тог истог Јанковића ставе на дневни ред скупштинског заседања. Ето, толико су га „уважавали“ ти који данас крокодилске сузе роне због наводних напада на њега“, оценио је посланик СНС.

Према његовим речима, тачно је да у Србији постоји аутоцензура, али искључиво у медијима који су хорски стали да нападају сваког ко се дрзнуо да критикује рад заштитника грађана.

„У тим медијима новинари не смеју да напишу апсолутно ништа у смислу критичког осврта на рад Саше Јанковића. У тим медијима, очито по задатку, новинари морају да пишу и праве прилоге само који Јанковића уздижу у небеса. Данас се суштински на цензуру и аутоцензуру највише жале они који највише цензуришу“, оценио је Ђукановић.

Прошле недеље је неколико посланика владајуће Српске напредне странке затражило оставку Јанковића тврдећи да је његов извештај о стању људских права у Србији у 2014. години паушалан и исполитизован.

Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар