Почетна » Дража Петровић нови главни уредник листа „Данас“

Дража Петровић нови главни уредник листа „Данас“

од admin
0 коментар

Главни уредник „Данаса“ Зоран Пановић разрешен је са те функције, а на његово место доћи ће један од најпознатијих српских колумниста Драгољуб Дража Петровић.

Досадашњи главни уредник Данаса Зоран Пановић разрешен је са те функције на Скупштини акционара која је била пре неколико дана. Ову вест данас је на колегијуму саопштио Пановић.

Он је УНС-у рекао да не зна разлоге смене и да је то познато само Скупштини акционара која се одлучила да постави колумнисту Дражу Петровића за новог главног уредника. „Најнормалније се осећам поводом ове одлуке, наставићу да пишем колумну за ‘Данас’“, рекао је Пановић.

„Потрудићу се да радим на имиџу листа, али и даље ће остати иста уређивачка политика коју карактерише критика власти, праве и проверене информације“, рекао је УНС-у Дража Петровић који ће од 4. априла преузети функцију главног уредника „Данаса“.

Дража каже да ће покушати да се снађе на новој функцији, али ако му не буде ишло да ће се повући.

Он ће наставити да пише колумне за Недељник и Н1 што је и до сада чинио.

Зоран Пановић је на челу Данаса провео седам година, а у редакцији је од оснивања 1997. године.

Препознатљив је по специфичном и прецизном сецирању стварности, како кроз аналитичке текстове, тако и у јавним наступима. Од недавно на РТВ-у води и емисију „Прессија“, коју је дефинисао као „вечерња школа новинарске писмености“. Пановић ће, како је саопштио на колегијуму, остати у редакцији и наставити да објављује своју култну колумну која је један од најбољих пресека политичких дешавања прошле недеље.

Драгољуб Дража Петровић у каријери је радио за више листова, почевиши од „Борбе“, „Наше борбе“ до „Гласа јавности“. У „Данасу“ је као новинар и уредник од 2009. године. Тренутно важи за најпопуларнијег и најдуховитијег колумнисту у Србији, чије се колумне на друштвеним мрежама шерују више него било чије. Добитник је више новинарских признања, а његова књига збирки колумни из Данаса и Недељника распродата је у неколико дана.

У последње време пише три колумне, у Данасу, Недељнику и на Н1. У Недељнику има своју редовну колумну „Закопчавање мита“, и то од првог броја, због чега га сматрамо делом редакције.

Надамо се да ће наћи времена и у будућности да закопчава митове у Недељнику, док и њему и Пановићу желимо много успеха у даљем раду. Као и Данасу, који је један од последњих бастиона квалитетног новинарства у Србији.

извор:Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар