Почетна » Весић поставио огледало на кривину, па се похвалио на Фејсбуку

Весић поставио огледало на кривину, па се похвалио на Фејсбуку

од admin
0 коментар

 

„Када је моја покретна канцеларија обишла насеље Сенаја у Младеновцу господин Јовица Бошковић питао је да ли је могуће да се због безбедности у саобраћају постави огледало на једној опасној кривини. Обећао сам да ће проблем да буде решен. ЈКП Београд поставио је јуче огледало. Београд побеђује!“, објавио је Весић на свом Фејсбук профилу уз слике огледала које на кривини стоји као саобраћајни знак.

Сенаја је једно од неразвијенијих приградских села и налази се на тромеђи општина Младеновац, Сопот и Гроцка. Нема вртић, нити основну школу са осам разреда, већ су малишани након завршеног 4. разреда принуђени да остатак основног образовања заврше у суседном селу, Малом Пожаревцу.

Такође Сенаја, дели судбину Младеновчана који током лета углавном немају воде. Проблем са водоснабдевањем имају и житељи општине Сопот, јер рестрикције и тамо трају годинама током летњег периода.

Ипак, Весић је поред свих ових проблема као најзначајнији уочио – недостатак огледала на кривини. Његова објава највише је насмејала мештане Малог Пожаревца, на који су Сенајци највише упућени јер им деца тамо иду у вртић и више разреде основне школе. Заменик градоначелника Београда још није обишао Мали Пожаревац, али му становници поручују да ће, када дође, и они тражити огледала.

– Ми имамо више опасних кривина од Сенаје. Почев од оне на улазу у село, код цркве Светог Илије, преко друге у центру, до две на самом изласку. Хоћемо и ми огледала – поручују Весићу Малопожаревљани. Они такође верују и да ће суседна села тражити огледала за кривине, јер их је у овом делу брдовите Шумадије поприлично.

Никола Јовановић, председник Центра за локалну самоуправу, оцењује за Данас да је жалосно да човек на челу града са буџетом од 1.2 милијарде евра није урадио ниједан капиталан пројекат, већ се хвали крпљењем рупе и постављањем огледала на кривини.

– Нажалост, од 2014. године од када је Весић на кључним позицијама у граду, Београд није добио ниједан мост, ниједну фабрику воде, лева обала Дунава је остала и даље без канализације, а чак ни нова аутобуска станица није завршена. Београд заслужује способног градоначелника и градског менаџера, а године под Весићем ћемо памтити само по неспособности, корупцији, вређању неистомишљеника и јефтином политиканству – указује Јовановић.

Он верује да „Покретна канцеларија Горана Весића“, како пише на комбију којим обилази приградска насеља, не представља промоцију Града, већ самог Весића.

– Да је искрен у намери да помогне грађанима, он би увео покретну канцеларију првог дана мандата, а не пар месеци пред изборе. Овако је јасно да је реч о личној кампањи, која међутим неће донети резултат, пошто он неће бити кандидат за градоначелника испред СНС-а. Грађани ионако већ знају да онај ко их се сети само непосредно пред изборе, први ће их заборавити чим они прођу, што се десило и 2018. – подсећа Јовановић.

Он додаје да су тада обећавали нову аутобуску станицу за две године, метро до 2022., канализацију и водовод за све грађане.

– Шта је било од тад? Ништа – истиче наш саговорник.

Иначе, покретна канцеларија која обилази београдска насеља под кампањом „Београд побеђује“ изазивала је контраверзе од самог појављивања пре месец дана. Многи су указивали да због самог назива служи за Весићеву промоцију, а проблем је било и возило које је добијено на поклон од Весићевог пријатеља, новосадског адвоката. Организација Транспарентност Србија упутила је тада граду и Агенцији за спречавање корупције више захтева за достављање информација у вези са Весићевом „покретном канцеларијом“.

„То је урађено јер је Весић објавио да у оквиру акције „Београд побеђује“ обилази грађане комби возилом (кампером) који је лично добио на коришћење од свог пријатеља“, навела је та организација.

ТС је од Агенције за спречавање корупције тражила информацију да ли је покренула поступак, по службеној дужности, захтеву органа власти или по пријави неког лица против јавног функционера због кршења Закона о спречавању корупције. Додала је да је Весић претходно објавио да му је пријатељ, адвокат Немања Алексић, дао на бесплатно коришћење на три месеца возило, које је претходно закупио.

Упитан да ли је Агенција за спречавање корупције одговорила на њихов захтев, Немања Ненадић из Транспарентности Србија нам је одговорио потврдно.

– Агенција је покренула поступак у вези са утврђивањем да ли је било повреде Закона о спречавању корупције – наводи Ненадић. У одговору Агенције истиче се и да се Горан Весић није обраћао Агенцији поводом поклона.

Реакције грађана

– Већ првих дана када је „канцеларија“ кренула на турнеју, грађани су на њу реаговали са подсмехом. Наиме, назив „покретна канцеларија Горана Весића“ освануо је на мобилном јавном тоалету, који је затим постављен у приколицу камиона и тако се „провозао“ централним градским улицама. Испод јучерашње објаве на Фејсбуку, такође је било доста честитки због „капиталне“ инвестиције – постављања огледала на кривини, попут саобраћајног знака.

Катарина Живановић  Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар