Почетна » ДВЕРИ Инђија : Само транспарентно до квалитенијег превоза

ДВЕРИ Инђија : Само транспарентно до квалитенијег превоза

Саопштење за јавност

од Жиг Инфо
0 коментар
Како се наоводи у саопштењу Двери Инђија, проблем аутобуског превоза, са којим се суочавају грађани Инђије, али и других места, деценијског је трајања.

  • Сада је само још више испливао на површину због понашања предузећа „Ласта – Срем“, која је проредила линије и термине према неким местима, правдајући то, највероватније, економском исплативошћу.
    Општина Инђија сада тај горући проблем жели да реши тако што ће расписати тендер за јавно-приватно партнерство, наравно, уз помоћ републичке власти. На жалост, сва јавно-приватна партнерства у себи крију многе могућности за коруптивне радње, злоупотребе закона и, по неписаном правилу, грађане коштају много више од услуга које су до тада имали.
    Да је општинско руководство озбиљно схватало проблем и желело да га реши на корист грађана општине  Инђија, могло је то да учини на једноставнији и транспарентнији начин. И то расписивањем јавне набавке за одређене линије и места, чиме би се услови јавне набавке учинили доступнијим већем броју пружалаца услуге аутобуског превоза. Тада би имали и више превозника и већи број линија и адекватан ниво услуге.
    У изради планова линија и аутобуских стајалишта била би укључена сва предузећа која имају интерес да им радници имају брз и доступан превоз. Учешће тих предузећа у делу трошкова би довело до пада цене карата за грађане.
    За ученике и студенте, општина би субвенционисала месечне карте, као и за оне линије које нису економски оправдане.
    Од суштинског је значаја да се кроз јавно-приватно партнерство не фаворизује један превозник, посебно уколико није у могућности да понуди ниво услуге који заслужују грађани општине Инђија, наводи се у саопштењу ОО Двери Инђија.

Можда ти се свиди

Оставите коментар