Почетна » Гајић: Борба за изборне услове није политика него флоскула којом се тражи оправдање

Гајић: Борба за изборне услове није политика него флоскула којом се тражи оправдање

од Други Пишу
0 коментар

Председник Народне странке Владимир Гајић изјавио је данас да опозиција, нажалост, није понудила чврсте доказе о крађи избора, него се све свело на „рекла-казала причу о доказима“, осим у Нишу и Чачку, и да би опозиција до следећих избора требало да се реорганизује како би могла да испрати изборни процес, што могу да учине „само политичке странке и нико други“.

„Прилично површно се познају прописи који се примењују на изборе. Не стављају се примедбе у записнике. Изјављују се приговори погрешном органу одлучивања, пропуштају се рокови за увид у бирачки материјал“, рекао је Гајић.

„Кад се ипак погоди рок, преглед не утврди ништа као прошле недеље, када су прегледана 63 највећа бирачка места у Београду и утврђено да је грешка у само једном гласу“, додао је Гајић.

Гајић је истакао да „борба за изборне услове“ није политика, него пре свега флоскула којом се тражи оправдање „као да су нефер услови једини разлог серије пораза на изборима“.

„Опозиција није у стању да испрати изборни процес. Немамо контролу у бирачким одборима, како у недовољном броју, тако и у кредибилитету сопствених контролора. У децембру 2023. године опозиција није покрила више од 20 одсто бирачких места. Сада је то сигурно било још горе. На великом броју места не прате се вреће са бирачким материјалом до седишта општинских изборних комисија“, навео је Гајић.

„Пред нама су три и по године да пробамо да се реорганизујемо. То могу само странке, нико други“, додао је Гајић.

Гајић је рекао да цела опозиција има укупно једва 15.000 активиста који раде посао за који је потребно 100.000 људи.

„Ти активисти свих странака су хероји, али мало их је, много мало за владајућу странку која функционише као машина“, закључио је Гајић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар