Почетна » Гајић: Наташа Тањевић је најбољи кандидат за заштитника грађана, Пашалић је партијски човек пред пензијом

Гајић: Наташа Тањевић је најбољи кандидат за заштитника грађана, Пашалић је партијски човек пред пензијом

од Други Пишу
0 коментар

Посланик Народне странке Владимир Гајић изјавио је данас да је Наташа Тањевић „несумњиво доминантан кандидат“ за заштитника грађана, али да је Закон о заштитнику грађана „скројен“ према садашњем омбудсману Зорану Пашалићу и не омогућава избор кандидата који није партијски човек, што је у потпуној супротности са суштином те функције.

„Основно је да заштитник грађана не буде партијски човек, јер он контролише рад државних институција у заштити људских права, а законом је предвиђено да скупштина може да расправља само о кандидатима који добију већину на Одбору за уставна питања и законодавство, у којем СНС има већину“, рекао је Гајић.

Гајић је истакао да је Наташа Тањевић несумњиво најбољи кандидат у сваком погледу, и додао да је она једини доктор наука међу кандидатима, њен „научни рад је импресиван и има огромно искуство“, а своје компетенције је показала и на седници одбора кроз своје излагање и одговоре на питања чланова одбора.

„Са друге стране, Пашалић је партијски човек и за њега лично је прилагођен закон да може да обавља функцију и након што у септембру испуни услове за старосну пензију. Једина фер одлука била би да скупштина на пленарној седници расправља о свим кандидатима који су испунили услове како би јавност могла да чује ко су они и како бране своју кандидатуру. Наша је дужност да штитимо интересе грађана, а не партијске интересе“, рекао је Гајић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар