Почетна » Хашки трибунал покренуо вебсајт, поставио видео о Сребреници

Хашки трибунал покренуо вебсајт, поставио видео о Сребреници

од admin
0 коментар

Хашки трибунал покренуо је данас вебсајт под називом „Трибунал се сећа: Геноцид у Сребреници“ уочи обележавања двадесетогодишњице масакра у Сребреници 1995. године 11. јула.

Према саопштењу Трибунала, сајт је намењен наставницима, новинарима и широкој јавности, а пружа низ мултимедијалних информација за оне који желе да сазнају више о масакру у Сребреници, жртвама и улози Хашког трибунала у привођењу починилаца правди.

Корисници на сајту хттп://www.ицтy.орг/сребреница20 могу да сазнају више о суђењима која се односе на догађаје у Сребреници, виде сведочења пред трибуналом и кључне статистичке податке, саопштио је Трибунал.

На сајту се, како се наводи, може премијерно погледати видео снимак који говори о догађајима током заузимања Сребренице онако како је утврђено пресудама Хашког трибунала.

Приказујући сведочења, изводе из пресуда и архивске снимке, видео реконструише последње дане заузимања Сребренице од стране војске Републике Српске у јулу 1995.године и догађаје који су уследили, наводи Трибунал.

Хашки трибунал је први међународни кривични трибунал који је донео пресуде за геноцид у Европи, подсећа Трибунал у саопштењу, наводећи да је у априлу 2004.године апелационо веће Трибунала у поступку против Радислава Крстића предсудило да је у Сребреници 1995.године извршен геноцид у коме је убијено 7.000 босанских муслимана.

Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар