Почетна » ИМА ПЛАТУ 98.000 ДИНАРА, А ИМОВИНА МУ СЕ ПРОЦЕЊУЈЕ НА ВИШЕ ОД ПОЛА МИЛИОНА ЕВРА: Како је градоначелник Лесковца успео све ово да створи

ИМА ПЛАТУ 98.000 ДИНАРА, А ИМОВИНА МУ СЕ ПРОЦЕЊУЈЕ НА ВИШЕ ОД ПОЛА МИЛИОНА ЕВРА: Како је градоначелник Лесковца успео све ово да створи

од admin
0 коментар

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић, један је од најдуговечнијих градоначелника у Србији. Први пут је на ово место изабран 2008. године када је био члан Српске радикалне странке, и ову функцију је обављао до 2009. а онда је на исту функцију изабран 2012. године, где је до данас.

Цветановић је у јавности познат по многобројним гафовима, од вређања Иване Дулић – Марковић по националној основи, за шта је осуђен на новчану казну од 80.000 динара, до милионских трошкова за путовања по иностранству, ударању колеге, запошљавању локалних лепотица…Међутим, упркос свим гафовима, он је изабран и трећи пут за градоначелника Лесковца.

Агенцији за борбу против корупције пријавио је плату од 98.000 динара, а према истраживању које је радио Крик, имовина му се процењује на више од пола милиона евра, односно 547.000 евра.

ПРОЧИТАЈ И : „ С ТРИ ФЛАШЕ ПИВА“ ДО КУЋЕ! За пар година, председник СГО Гроцка купио два плаца и направио себи кућу (ФОТО И ВИДЕО)

Када је 2012. Агенцији пријавио своју имовину, све некретнине, њиве и виноград били су наслеђени, али, 2015. године је додао и кућу од 143.85 метара квадратних и грађевинско земљиште од 481 квадрат, кућу је наводно добио на поклон, а земљиште је купио. Увећао је имовину и 2017. године, када је додао још једно земљиште од 924 метра квадратна, а онда и 2018. године је пријавио и неке „изградње“, бокса за псе, помоћног објекта, две надстрешнице и печењаре.

Према истраживању које је спровео Крик, Цветановић је власник куће у подножју брда Хисар у Лесковцу, у којој живи. У катастру је уписано да је основа куће 146 квадрата и да се састоји од подрума, приземља, спрата и поткровља. На основу извода из катастра и изгледа куће, проценитељи које је ангажовао КРИК су израчунали да кућа има оквирно 350 квадрата.

Он је за медије 2016. године изјавио да је од своје мајке добио половину породичне куће „у којој живи већ 40 година“ док је друга половина, како је рекао, већ била у његовом власништву.

У дворишту породичне куће Цветановић је направио и базен, и то се види на сателитском снимку катастра. Вредност базена је урачуната у вредност помоћних објеката.

Цветановић поседује и два локала у центру града. Локали се налазе у тржном центру „Стари занатски центар“. Иако је у катастру уписано да је површина локала 29 квадрата, у Цветановићевом имовинском картону је пријављен објекат површине 16 квадрата.

Поставља се питање како је Цветановић све ово успео да „створи“ са платом од 98.000 динара?!

 

Еспресо/Крик

Можда ти се свиди

Оставите коментар