Почетна » Инђија, место где зграде ничу, а зеленило нестаје

Инђија, место где зграде ничу, а зеленило нестаје

Саопштење за јавност Двери

од Жиг Инфо
0 коментар

Како се наводи у саопштењу  локалног одбора Двери, у Инђији се у последње време догодио грађевинску бум, али у негативном смислу.

  • Град су преплавили кранови и грађевинске машине, гради се неколико десетина стамбених зграда.

    Локална самоуправа дели дозволе за изградњу рапидно, занемарујући чињеницу да и они мало зеленила претварамо у зидове и бетон, оптерећујемо водоводну мрежу, а гужва, која је и сада несносна, биће још већа, јер ће скоро сваки нови станар доћи у свој нови дом сопственим аутомобилом, а паркинзи који инвеститори направе су мали или их чак ни нема.

    Све би било другачије када би локална СНС власт, на челу са Владимиром Гаком, вратила цену доприноса на стару, око 100€ по изграђеном квадрату, уместо садашњих, плански сманјених 20€ по квадрату. Зашто је власт то урадила? Зато што је огрезла у корупцију, а локални функционери су толико бахати да им је једино лични интерес фокус, грађани их не занимају.

    Зато је важно да сви становници општине Инђија, на наредним локалним изборима, гласају против садашње власти која ништа не чини да грађанима буде боље, напротив, све институције су паралисане, Дом здравља је чекаоница, Јавни превоз не саобраћа по реду вожње, дивље депоније цветају, а садашње инвестиције у изградњи представљају огромну опасност по здравље људи јер бетонирање зеленила значи да ћемо дисати ,,на шкрге” и није ништа друго до антипатриотизам, наводи се у саопштењу Двери Инђија.

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар