Почетна » Протест подршке Бошку Обрадовићу и Ивану Костићу који штрајкују глађу (ВИДЕО)

Протест подршке Бошку Обрадовићу и Ивану Костићу који штрајкују глађу (ВИДЕО)

од admin
0 коментар

 Скуп је организован како би се пружила подршка посланицима Двери који од прошле недеље страјкују глађу са захтевом са се одложе избори заказани за 21. јун. Окупило се неколико стотина људи. Учесници протеста су се углавном приџавали мера физичког дистанцирања, стајали су на местина обележеним кредом како би се испоштовале епидемиомолске мере, а већина их носи заштитне маске и рукавице.

 

Учесници протеста отишли су и до РТС-а, где је посланик Двери Драган Весовић поновио захтев РТС да им се омогући емисија у вечерњим сатима у трајању од 60 минута како би изнели своје захтеве.

Весовић је учесницима пренео захвалност Обрадовића и Костића јер су их уверили да нису сами и да је њихов циљ заједнички.

Марија Јањушевић и ја трећи дан долазимо да Јавном сервису поднесемо захтев да почну да се баве својим послом, рекао је он. Испред парламента показали смо разлику да нисмо као неки други и да такви никад нећемо бити. Молим вас да то покажемо и овде и да, када закуцамо на врата РТС, не чујемо ниједну ружну реч, поручио је Весовић.

Он је рекао како окупљени људи зеле да покажу да РТС заиста треба да буде јавни сервис свих грађана. На улазу у РТС у Таковској 10 није било никога ко би делегацији учсника протеста отворио врата. Тешко је веровати да у Телевизији нема никога и ми ћемо показати стрпљење и отићи ћемо до улаза у Абердаревој, најавио је Весовић.

На протесту су се појавили и председавајући Савеза за Србију Јанко Веселиновић и лидер Странке слободе и правде Драган Ђилас.

 

Председник Покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је данас да се нада да ће Европска унија (ЕУ) чути „вапај“ и неће стати на страну власти јер „пут којим је кренуо актуелни режим није добар и не води ка доброме“.

ФоНет/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар