Почетна » Јеремић: Разумљива забринутост грађана због вакцине

Јеремић: Разумљива забринутост грађана због вакцине

од admin
0 коментар

 

„Држава је дужна да грађанима обезбеди све врсте вакцина – америчку, европску, руску и кинеску – како би они, у случају да хоће да се вакцинишу, то могли да ураде оном коју слободно изаберу, и то потпуно бесплатно. Грађанима је, такође, неопходно транспарентно представити састав вакцина и сву пратећу документацију“, рекао је Јеремић у разговору са грађанима преко друштвене мреже Инстаграм.

Јеремић је истакао да вакцинација не би смела да буде обавезна по закону, него искључиво добровољна, то јест да би сваки грађанин требало да се слободно определи да ли жели да се вакцинише или не.

Председник Народне странке је додао да никада ниједна вакцина ни против једне болести није произведена у тако кратком року као вакцина против вируса корона.

„Све друге вакцине су развијане годинама, и пролазиле су строго регулисане стадијуме развоја и тестирања. Али након што је због короне стала цела светска економија, уложени су до сада незабележени напори и ресурси, па се до решења дошло брже него икада. Не треба да чуди чињеница да велики број људи зазире од тога“, рекао је Јеремић.

На питање о Кризном штабу, Јеремић је одговорио да је то „једини штаб којег имамо и да га свакако не би требало распуштати“, али да оно што неки од чланова тог тела говоре у последње време ствара одређену резерву.

„Имао сам високо мишљење о Кризном штабу на почетку епидемије, и за разлику од других опозиционих лидера, до почетка лета сам се уздржавао од критика. И даље мислим да су они изузетни стручњаци, али да су своју струковну кичму савили пред политиком власти, која је све осим одговорне и добронамерне“, рекао је Јеремић.

„Њихова специфична тежина и углед у јавности су битно оштећени догађајима у претходних неколико месеци, за разлику од лекара и медицинског особља који су заслужено постали хероји нашег времена“, закључио је Јеремић.

Народна Странка 

Можда ти се свиди

Оставите коментар