Почетна » Како је професор Висковић изнервирао и матирао Вучића

Како је професор Висковић изнервирао и матирао Вучића

од admin
0 коментар

 

Најављено је да ће гости разговарати на тему да ли је тачно да се Србија на деструктиван начин меша у збивања у Босни и Херцеговинита и ко угрожава мир у региону четврт века од потписивања Дејтонског споразума. Ипак, професор Висковић осврнуо се на тему такмичења Србије и Хрватске и на врло суптилан начин матирао председника Вучића једноставним питањем:

“Жао ми је, председниче, али ја желим да кажем искрено нешто што често чујем од пријатеља и познаника: кад кажете да ћемо претећи Хрватску, како је нисмо досад претекли када има упола мање становника него ми?”, рекао је у једном моменту Висковић, на шта је почетак Вучићевог одговора био више него смушен.

 

Професор Висковић је изјавио и да се у Србији међу интелектуалном елитом ствара осећај који је веома опасан, а то је да Србија заслужује “компензацију” за Косово кроз припајање Републике Српске (РС).

Председник Србије Александар Вучић рекао је током гостовања у емисији да, док је он председник, неће бити признања Косова.

Реагујући на ту Вучићеву оцену, професор Висковић поручио је да у политици никада не треба рећи “не”, али је оценио да признања Косова “у догледно време сигурно неће бити”.

Висковић је истакао и да је реално очекивати да ће нова администрација у Вашингтону вршити притисак да се дође до решења за Косово.

Маргита Миловановић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар