Почетна » Канцеларија за КиМ: Хоти актуелизује фашистичке снове о „Великој Албанији“

Канцеларија за КиМ: Хоти актуелизује фашистичке снове о „Великој Албанији“

од admin
0 коментар

„Најновијом провокацијом Реџеп Хоти поново актуелизује фашистичке снове о стварању такозване ‘Велике Албаније’, али и такозване ‘зелене трансферзале’ на Балкану“, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

„Уместо што прети непостојећом силом, Хоти и његове страначке колеге би требало да се позабаве питањем зашто млади људи главом без обзира беже пут Запада из њихове криминално-терористичке творевине“, поручује се у саопштењу.

Ратоборна реторика Реџепа Хотија, истиче се, почива на лажној представи о сопственој снази, као и „на страху због чињенице да се широм света све више увиђа да је подршка албанским сепаратистима на Косову и Метохији била грешка и да је њихова криминална творевина, настала на насиљу и кршењу међународног права, неодржива“.

„Србија ће наставити да конструкивно доприноси стабилности региона и да са одговорним делом међународне заједнице ради на изградњи одрживог мира на овим просторима“, наводи се у саопштењу.

Хоти је раније данас рекао да подела Косова није на дневном реду, а ако би била онда би то подразумевало да Косову припадне Санџак и део југа Србије.

И председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун реаговао је на изјаву заменика председника владајуће Демократске партије Косова, истичући да она разоткрива какве су стварне намере Албанаца.

RTS.RS! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар