Почетна » Ко је Аца Босанац, бизнисмен близак Пецонију који је купио Генекс кулу: Хапшен и због Веље Невоље

Ко је Аца Босанац, бизнисмен близак Пецонију који је купио Генекс кулу: Хапшен и због Веље Невоље

од Други Пишу
0 коментар

Генекс кулу је данас, на јавном надметању, за 2,4 милијарде динара, купила фирма Еурека бар д.о.о. Од седам заинтересованих купаца, највише новца је понудила фирма чији је власник Александар Кајмаковић – контроверзни бизнисмен који је власник бројних београдских угоститељских објеката. Поред тога што се бави угоститељством, Кајмаковић је пре две године био ухапшен због сарадње са Вељком Беливуком.

Кајмаковић, познатији као Аца Босанац је власник ресторана „Темперамент“ који се налази у Бетон хали, потом ноћног клуба „Ла Фаyетте“ у Карађорђевој улици, клуба „Цасина“ на Теразијама: Такође, у свом власништву поседује и хотел „Цасина“, затим клуб „Театро“ у Сарајевској, те сплав „Порт“ код Ушћа. Списак се овде не завршава, с обзиром на то да је Кајмаковић власник и кафића „Цаффе Тхеатре“ познатији под називом „Код коња“, потом кафића „Боутиqуе“ и ексклузивних апартмана под истим именом, а у Скадарлији држи „Три шешира“, „Два голуба“ и „Златни бокал“.

Такође, он поседује и и возни парк, међу аутомобилима које има су „масерати“, неколико џипова, међу којима је и „хуммер“.

Аца Босанац са друге стране закона

Име Александра Кајмаковића по први пут одјекнуло је у јавности 2017. године. Тада је Жељко Рутовић изрешетао Предрага Ранковића Пецонија у хотелу „Праг“. Повод за пуцњаву била је куповина ресторана „Венеција“ у Земуну. За ресторан су били заинтресовани Пецони, Рутовић и Јоца Амстердам. Пецони је хтео да узме Венецију, а куповина је требало да иде управо преко Аце Босанца.

Тачније, Кајмаковићева фирма „Еурека бар“ је била закупац ресторана од 2015. године и рента је плаћана милион и по динара месечно. Потом је Кајмаковић хтео да је купи за Пецонија. Рутовићу се то није допало, те се обрачунао у хотелу Праг.

Такође, Кајмаковић се на мети атентатора нашао 2002. године, тачније 11. августа у 5 ујутру у Будви. У његов „Мерцедес ЦЛК 230“ са крушевачким регистрација била је подметнута бомба велике разорне моћи која је постављена због нерашчишћених рачуна у Сарајеву.

Како је Нова.рс својевремено писала, Кајмаковић је требало 2019. године да постане и власник Безистана у самом центру Београда за шта му је владајућа СНС, односно Скупштина града, дала „зелено светло“. Тиме се и тадашња градска власт доводи у везу са екипом која је сарађивала са Вељком Беливуком, обзиром да су дозволили да им градски пројекат финансира Пецонијева десна рука.

Подсећамо, Кајмаковић је 2021. године био ухапшен је због сумње да је сарађивао са Вељком Беливуком. Кајмаковић се тада сумњичио да је прао паре за Беливука и да је користио „услуге“ његовог обезбеђења, као и то да је његове фирме водио на своје име, али за то није оптужен.

2,4 милијарде динара за Генекс кулу
Иначе, Генекс кула је данас, након два неуспела покушаја, продата на јавном надметању по цени од 2,4 милијарде динара.

За куповину се надметало седам купаца. Почетна цена је била 843 милиона динара. Кајмаковићева фирма дала је готово три пута вишу понуду.

За Кајмаковића је лицитирао његов заступник који након што је све било завршено није хтео да каже у чије име је учествовао у надметању.

Ту информацију је касније саопштила Агенција за лиценцирање стечајних управника.

Иначе, нови власник Генекс куле, фирма Еурека бар, у АПР-у је регистрована за услуге припремања и послуживања пића.

Дуња Марић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар