Почетна » Колико ће бити изборних листа у Гроцкој или бојкот је успео?

Колико ће бити изборних листа у Гроцкој или бојкот је успео?

од admin
0 коментар

Ови локални избори ће се одржати, када и у већем делу Републике Србије 21. јуна 2020. године. Према до сада прикупљеним потписима проглашене су само две изборне листе и то под бројем 1. коалиције СНС-а и под бројем 2 . коалиције СПС-а. А да ли ће још нека од странака или групација учествовати на овим изборима расписаним за 21 јун?

Према досадашњим информацијама, очекује се да ће на локалне изборе у Гроцкој изаћи представници још 4 групације, тако да ће коначан број оних који ће ући у трку за одборничка места бити 6, што се у вишестраначком систему до сада није догодило.

Наиме, према последњем истраживању Жиг инфа, осим СНС-а и СПС-а на локалне изборе у Гроцкој изаћи ће УГ „Наш човек- Блажо Стојановић“, Покрет слободних грађана, Покрет Метла са коалиционим партнером ПОКС  и ГГ „Златна зора“. Од свих наведених странака и покрета, за сада, комплетну листу са 35 кандидата за одборнике имаће три листе, односно СНС, СПС и Блажо Стојановић.

Председник УГ „Наш човек“ Блажо Стојановић за Жиг инфо каже да је његова групација сакупила довољан број потписа за кандидатуру свих 35 одборника, као и да ће изаћи са пуном листом кандидата.

-Прикупили смо довољан број потписа за пуну листа. За два до три дана предаћемо је Изборној комисији у Гроцкој, каже Блажо Стојановић за Жиг инфо.

Председник ДСС-а у Гроцкој, Зоран Милићевић каже да су они почели да сакупљају потписе још пре проглашења ванредног стања, али су због избијања пандемије са истим стали те су сада сакупили довољан број.

-ДСС дефинитивно излази на изборе у Гроцкој у коалицији са ПОКС-ом, тачније покрет „Метла 2020“ са коалиционим партнером ПОКС-ом. Имамо довољан број прикупљених потписа да изађемо са листом, али још увек не знамо да ли ће она имати 12, 15 или нешто више кандидата за одборнике. У сваком случају, нећемо имати за „пуну листу“, каже Зоран Милићевић за Жиг инфо.

Покрет слободних грађана у Гроцкој ће изаћи такође на локалне изборе, само се још не зна да ли ће ићи у коалицију са „Доста је било“ и колико ће се кандидата наћи на листи за одборнике.

-Покрет слободних грађана излази на локалне изборе у Гроцкој. Имамо још неке преговоре са „Доста је било“ и врло могуће да ћемо са њима изаћи на изборе у Гроцкој. Заиста не знам у овом тренутку да вам кажем да ли ћемо имати пуну листи или двотрећинску. Ту одлуку ћемо донети накнадно, каже за Жиг инфо повереник ПСГ-а за Гроцку, Немања Тодоровић.

Из ГГ „Златна зора“ прошле недеље су нам потврдили да излазе на изборе, али да ће наступити са 12 кандидата, односно трећинском листом кандидата за одборнике у Гроцкој. Овој групи грађана тек предстоји сакупљање потписа.

Пре избијања пандемије, односно увођења ванредног стања у Републици Србији у трку за изборе ушла је и групација окупљена око Владана Зарића. Регистрована је група грађана „Звонце“ а слоган им је био „Одзвонило је“. Међутим, како ствари данас стоје, Владан Зарић неће учествовати на локалним изборима у Гроцкој.

-Све је ово данас обесмишљено, након увођења ванредног стања. Тек сада нема никаквих услова за излазак на изборе. Ја још нисам донео дефинитивну одлуку да ли ћемо изаћи на изборе у Гроцкој, али велика веравотноћа је да нећу у њима учествовати. Одлуку ћемо саопштити за два-три дана, каже Владан Зарић за Жиг инфо.

За сада нема никаквих информација од стране Српске радикалне странке да ли ће учествовати у Гроцкој на локалним изборима. Њихов одбор у Гроцкој , практично, не постоји већ дуже време те нисмо имали кога да контактирамо како би добили информацију да ли ће СРС учествовати на локалним изборима.

Дефинитивно, ови локални избори у Гроцкој донеће најмањи број учесника у трци за одборничка места од увођења вишестраначја у Србији.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар