Почетна » Ковачевић на челу скупштинског одбора за културу, Бакарец његов заменик

Ковачевић на челу скупштинског одбора за културу, Бакарец његов заменик

од Други Пишу
0 коментар

Посланик посланичке групе Народна странка Синиша Ковачевић изабран је за председника Одбора Скупштине Србије за културу и информисање, а за његовог заменика Небојша Бакарец из посланичке групе „Александар Вучић – Заједно можемо све“.

За избор Ковачевића гласало је 16 чланова Одбора, а за избор Бакареца 15.

Бакарец је рекао да, сходно договору, који је постигнут пре конституисања Скупштине Србије, да место председника Одбора за културу и информисање припадне Народној странци, предлаже Синишу Ковачевића за председника тог скупштинског тела.

Ковачевић је оценио да је пред Одбором за културу и информисање „озбиљан посао“.

„На нама је да се боримо да култура и информисање, а првенствено култура добије бољи статус, да надполитичност доживи верификацију кроз увећане проценте који ће се издвајати за културу и информисање“, рекао је Ковачевић.

Он је казао да је убеђен да њихова „страначка подељеност, припадност другачијим политичким етикама, естетикама и поетикама у том одбору треба да буде најмање заступљена“.

Ковачевић је затим, „сходно договору који је постигнут између странака“ пре конституисања парламента, предложио Бакареца за свог заменика.

Бакарец је изразио наду да се у Одбору неће бавити политиком, већ културом и информисањем. „Увек има места да се уради више, да се уради боље“, истакао је Бакарец.

ФоНет/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар