Почетна » КУМЕ, ЈА ТИ НЕ ДОЛАЗИМ: Шешељ одбио Николића, неће на консултације о влади

КУМЕ, ЈА ТИ НЕ ДОЛАЗИМ: Шешељ одбио Николића, неће на консултације о влади

од admin
0 коментар

Лидер СРС Војислав Шешељ неће ићи на консултације код председника Томислава Николића, већ ће то учинити Немања Шаровић и Наташа Јовановић.

Радикали су добили позив из Председништва, а затим су донели одлуку да уместо Шешеља на разговоре о додели мандата иду потпредседник и генерална секретарка странке.

„На ванредној седници Председничког колегијума СРС једногласно је донета одлука да изборну листу на консултацијама представљају Шаровић и Јовановић“, наводи се у саопштењу СРС.

Шешељ и Николић су кумови и некадашњи најближи политички сарадници, али се од раскола у СРС и настанка СНС нису јавно сусретали.

Шешељ је након ослобађајуће пресуде у Хагу више пута отворено нападао председника Србије, а медији су након избора спекулисали да ће Николић покушати да избегне консултације и нови сусрет са председником СРС.

У позиву председника Николића, који је СРС доставио медијима пише: „Обавештавам вас да сам обавио разговор са Александром Вучићем, представником изборне листе ‘Александар Вучић – Србија победјује’ који ме је обавестио да је обезбедио већину за избор Владе у Народној скупштини. Пре него што Народној скупштини предложим кандидата за председника Владе, спреман сам да саслушам ваше мишљење“.

Консултације ће бити одржане у понедељак, 23. маја у 10.30 у Председништву.

СРС је на парламентарним изборима одржаним 24. априла освојио 22 посланичка мандата.

Николић је јуче обавио консултације са председником Српске напредне странке Александром Вучићем. СНС је освојила највише мандата – 131.

 

БЕТА,Курир,

Фото: Зорана Јевтић,Фото: Дадо Ђилас

Можда ти се свиди

Оставите коментар