Почетна » Липовац Танасковић (Народна странка): Шминкање улица у центру Београда поскупело на 33,8 милиона евра

Липовац Танасковић (Народна странка): Шминкање улица у центру Београда поскупело на 33,8 милиона евра

од admin
0 коментар

 

„Почетна цена била је 18 милиона евра, па је поскупело на 25,7 милиона да би се на крају показало да ће крајња цена бити 33,8 милиона евра. Толико ће Београђани платити реконструкцију 2.900 метара улица Цара Душана, Џорџа Вашингтона, Краљице Марије и 27. марта“, рекла је Марина Липовац Танасковић на конференции за новинаре испред Сава центра, где се одржава седница градског парламента.

Марина Липовац Танасквовић је истакла да је реч о „скупој шминки, јер ништа није урађено на побољшању безбедности саобраћаја, није повећан број паркинг места нити постоји бициклистичка стаза“.

„Градски буџет показује и да ће за ’услуге по уговору и специјализован услуге’ бити издвојено 38,5 милијарди динара, односно више него дупло више за плате 2.500 запослених у Градској управи, од којих је 1.500 са високом стручном спремом. За њихове плате је издвојено 15,1 милијарди динара. То показује колико градска власт мисли на своје запослене“, рекла је Марина Липовац Танасковић.

Марина Липовац Танасковић навела је да ће за надстрешницу на пијаци Каленић из буџета бити издвојено „чак 11 милиона евра, и упитала од којег је материјала та надсрешница“.

„У буџету за 2021. годину се не види ни колико ће коштати споменик Стефану Немањи“, рекла је Марина Липовац Танасковић.

Она је додала да би градски парламент данас требало усвоји План одрживе мобилности Београда, који Народна странка подржава, иако усвајање плана касни две године и иако је тај документ заснован на статистичким подацима из 2011. године.

„Планом је предвиђено улагање у бициклистичке стазе, реконструкцију постојећих пешачких стаза и у алтернативне видове саобраћаја, али се у буџету види да за то није издвојен ни динар у буџету за 2021. годину“, рекла је Марина Липовац Танасковић.

Председница одборничке групе Народне странке у Скупштини Београда навела је да је добро што ће бити уложено 6,5 милиона евра за канализацију у Крњачи, али да ни динар неће бити уложен за канализацију у деловима Земуна и Остружнице, нити за канализацију у Овчи, Борчи и другим насељима.

Народна Странка 

Можда ти се свиди

Оставите коментар