Почетна » НАЈНОВИЈИ ДЕТАЉИ ПРАЋЕЊА ВУЧИЋА: Бивши СПЕЦИЈАЛАЦ у АУДИЈУ А8 кружио око куће премијера, био у вези са Луком Бојовићем!

НАЈНОВИЈИ ДЕТАЉИ ПРАЋЕЊА ВУЧИЋА: Бивши СПЕЦИЈАЛАЦ у АУДИЈУ А8 кружио око куће премијера, био у вези са Луком Бојовићем!

од admin
0 коментар

Полиција је јуче привела Синишу М. (42), који је осам пута за 24 сата затечен како надгледа породични дом премијера Александра Вучића, а око породичног дома председника Владе Србије кружио је у возилу „ауди А8“

Полиција је јуче привела Синишу М. (42), који је осам пута за 24 сата затечен како надгледа породични дом премијера Александра Вучића, саопштио је јуче министар унутрашњих послова Небојша Стефановић. Он је нагласио и да су максимално појачане мере безбедности због озбиљности ситуације и за премијера и друге државне функционере за које се сматра да могу бити угрожени.

Министар Стефановић јуче је рекао да се ради о особи рођеној 1973. године, из Шековића (БиХ), с пребивалиштем у Београду, да је био припадник полиције Републике Српске и Србије до 2009. године, а последњих година је у вези с барско-будванском криминалном групом.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Та особа је, каже Стефановић, и бивши припадник обезбеђења Луке Ђуровића, извршиоца најтежних кривичних дела, који је убијен 2013. године. Ђуровић, како је подсетио Стефановић, био је у блиској вези с Луком Бојовићем.

Приликом привођења, пренео је Стефановић, та особа се налазила у возилу „ауди А8“ београдских регистарских ознака. Како је истакао, С. М. је после привођења више пута променио исказ, а последњи пут је рекао да то ради за нечији рачун.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

– У току је интензивна полицијска акција с циљем да се то расветли. Максимално су појачане мере безбедности због озбиљности ситуације и за премијера и друге државне функционере за које се сматра да могу бити угрожени – нагласио је Стефановић.
Он је додао да када се припадник једне тако озбиљне криминалне групе осам пута за 24 сата затекне код премијеровог дома онда је јасно да то не ради из добрих намера. Стефановић је нагласио да су власти заинтересоване за детаљну и брзу истрагу и да ће она показати који су мотиви.

Дарко Трифуновић, професор Факултета безбедности, уверен је да појава неког ко прати премијера баш у овом моменту није нимало случајна.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić, Milena Đorđević, mup.gov.rs

– То је типично ширење атмосфере страха, а циљ је и довести премијера у параноју. Све се дешава у моменту када је покренуо нека суштинска питања и када је ударио у интересе моћника. Он дефинитивно некоме смета, не Синиши М., на његовом месту је могао бити било ко, он је случајно изабран, а иза њега стоји криминална банда, односно српска политичка мафија – каже Трифуновић за “Ало!”.

Зоран Драгишић, професор Факултета безбедности, истиче да је сада кључно да полиција утврди мотиве, односно испита зашто је Синиша М., који је иначе у полицији до сада неколико пута мењао исказе, био испред премијерове куће.

– Реч је о припаднику специјалне јединице полиције, дакле, о неком ко је јако добро обучен, такође о неком ко је био у вези с одређеним криминалним групама. А ако један такав човек опсервира око куће премијера, то није нимало наивно и зато је јако битно да полиција утврди мотиве и за чије интересе тај човек ради јер је чињеница да постоји много људи који би били спремни да му науде.

Телеграф.рс / Извор: Ало!

Можда ти се свиди

Оставите коментар