Почетна » Након ангажовања у Гроцкој, Вучић именовао великог противника Милорада Додика за свог саветника

Након ангажовања у Гроцкој, Вучић именовао великог противника Милорада Додика за свог саветника

Адам Шукало нови саветник

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Адам Шукало именован је на функцију саветника председника Србије за регионална питања 15. марта 2023. године, објављено је у Службеном гласнику.

Шукало је широј јавности постао познат када га је ухапсила полиција Републике Српске 2022. године, због сумње да се бавио куповином гласова уочи избора. Његово хапшење опозиционари су представљали као политичко, а новинар Слободан Васковић објавио је тада да је његово хапшење наредио Милорад Додик.

Адам Шукало подржава групу „Правда за Давида“.

Након хапшења Окружно тужилаштво Бања Лука није саслушавало ухапшене.

Из угла односа Александра Вучића и Милорада Додика за које многи тврде да су трајно нарушени овај потез је јако занимљив јер се Шукало сматра великим политичким противником председника Републике Српске.

Шукало и Гроцка

Шукало је крајем фебруара прошле године, према објавама Српске напредне странке Гроцка, постао један од водећих људу у овој локалној самоуправи. Одмах иза тадашњег повереника Јокића, односно испред актуелног председника Гроцке, Драгана Пантелића.

Међутим, већ у јуну исте године, Александар Јокић и Адам Шукало су смењени, а на њихово место дошао је Андрија Чупковић.

 

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Фото: Н1, БиХ

Можда ти се свиди

Оставите коментар