Почетна » Јокић није „преживео“, долази нови СНС повереник у Гроцкој?

Јокић није „преживео“, долази нови СНС повереник у Гроцкој?

Неизвесност и међу члановима напредњака

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Прави мали рат водио се у претходних двадесетак дана међу напредњацима у Гроцкој, а њихов исход још увек је непознаница. Ко је победио, с једне стране Пантелић-Рајковић или с друге Јокић- Шукало, још увек је непознаница.

Наиме, досадашњи СНС повереник који је постављен у децембру прошле године, Александар Јокић, дефинитивно се повлачи са тог места. Питање је само, да ли ће иза себе оставити „своје“ људе, или ће доћи потпуно нова „екипа“.

Ову мистерију не могу разрешити ни сви учесници напредњачког рата у Гроцкој, односно с једне стране председник Гроцке, Драган Пантелић и његова десна рука, „посинак“ –већник Александар Рајковић и, с друге стране повереник Александар Јокић и, како се спекулише послат лично од Александра Вучића, народни посланик Адам Шукало. Тачније, шта ће до краја бити, односно ко ће победити у освајању „грочанског трона“, требало би да се разреши у уторак, 21. јуна 2022. године када би у Гроцкој требало да буде одржан састанак напредњака са Аном Брнабић и, како се спекулише, новим повереником, директором ЈКП „Паркинг сервиса“, Андреја Чупковића послатог од стране Луке Петровића са којим се, према сопственом признању, председник Гроцке раније стално консултоваo.

Борба за трон у Гроцкој у овом описаном периоду била је изузетно болна и мучна за све чланове напредњака. Такво стање најбоље илуструје покушај постављења нових радника. Директор ЈП „За развој ГО Гроцка“, Борко Бали то је највише осетио. Наиме, њему је речено да мора да запосли извесну особу у овом предузећу, али речено му је и да ако запосли ту особу да ће бити смењен са места директора. Позив за запослење стигао је од повереника СНС-а, Јокића док је позив да се обустави запослење стигло од већника Александра Рајковића, односно председника Гроцке, Драгана Пантелића.

Најновија свађа, допринела је и да се поново у први план појаве неки чланови који су већ неколико месеци неактивни. У овом рату видели су шансу да се и они поново пробију међу победнике у Гроцкој.

Још 19. децембра 2021. године, Жиг инфо је објавио текст „Повереник СНС-а цео свет обишао, Гроцку није нигде видео“, у којем се наводило да како је време одмицало Александар Јокић је схватио карикатуру сатиричне редакције нашег портала (насловна фотографија). У самој завршници овог текста, наводило се следеће:

-Како год, суштина је, да је пред Јокићем огроман терет. Не смењивањем оних који су годинама уназадили општину Гроцку, неће се ништа постићи. За сада, постоје само неке најаве и, малтене, небитни откази. Срж проблема је и даље имплементиран у онима који су тапшали бившем председнику ГО Гроцка, Драгољубу Симоновићу, који је тражио подршку у медијској хајци новинара на његову маленкост. Подршка, као подршка и није страшна да су се исти одрекли Симоновића и јавно извинили новинару Милану Јовановићу због тога што су били „изманипулисани“. То нису урадили,јер и када су тапшали знали су да је Симоновић кривац. Знали су да морају да тапшу како не би изгубили привилегован посао. Исто тако ће тапшати када падне и било који њихов страначки колега. Образ код већине грочанских напредњака је одавно прекривен муљом, те се стид и не види. Преживели су Симоновића, преживеће и Јокића, ма колики „бик са роговима“ био.

Нажалост,  како ствари данас стоје, Гроцка ће се и даље ваљати у талогу партијских, а нестручних кадрова.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић
Насловна фотографија: Илустрација-карикатура

Можда ти се свиди

Оставите коментар