Почетна » Настављено суђење Дијани Хркаловић: Сведок рекао ко је наложио да се избрише снимак на коме је отац Небојше Стефановића

Настављено суђење Дијани Хркаловић: Сведок рекао ко је наложио да се избрише снимак на коме је отац Небојше Стефановића

од Други Пишу
0 коментар

Суђење Дијани Хркаловић, бившој државној секретарки МУП за трговину утицајем, као и некадашњем начелнику Службе за специјалне истражне методе Дејану Миленковићу и бившем начелнику новосадске полиције Милораду Шушњићу, настављено је данас пред Специјалним судом у Београду саслушањем сведока Дарка Стефановића, Миленка Мосуровића и Маријане Тасић.

Први сведок Дарко Стефановић, заменик начелника Службе за специјалне истражне методе, на почетку суђења рекао је да познаје сво троје окривљених, односно да му је Дејан Миленковић био непосредни надређени, са Милорадом Шушњићем је сарађивао, а Дијану Хркаловић је виђао у службеним просторијама али према његовим речима, са њом никада није имао директну комуникацију.

“На основну наредбе суда за тајно праћење, добили смо позив од суда да извршимо у једном београдском ресторану. Ја сам саставио екипу и обавестио шефа Миленковића. Након неког тренутка, позвао ме је колега Миленко Мосуровић да ми каже да је састанак у ресторану који држи отац тадашњег министра полиције, Небојше Стефановића, који је познавао Мосуровића и знао је где ради. Ја сам донео одлуку да он не улази већ колегиница Тасић. Обавестио сам о свему Миленковића“, рекао је он говорећи о снимку на коме се налази отац бившег министра Небојше Стефановића, Бранко Стефановић.

Сведок је у свом исказу рекао да му је окривљени у овом поступку Дејан Миленковић рекао да материјал оперативне обраде „Кроше“ треба да се обрише и никоме о томе не говори јер је на снимку и Бранко Стефановић. Истакао је и да му је речено да то пренесе свом подређеном Миленку Мосуровићу и да тако поступе.

Стефановић је рекао и да њима наређења није издавала Хркаловићева, већ да му је брисање наложио Миленовић.

Подсетимо, раније су у судници емитовани снимци са састанку Игора Брауновића, бившег в.д. директора ЈП „Србијашуме“ и Бранка Стефановића, покојног оца министра унутрашњих послова Небојше Стефановића из маја 2019. године са састанка на ком су се договарали око отварања стрељане на Кошутњаку.

Договор о отварању стрељане постигнут је у башти ресторана Максим, где су Стефановић и Брауновић седели са још два мушкарца. Оно што они у том тренутку нису знали је да је Брауновић био на мерама тајног праћења.

Хркаловић и још двојици окривљених суди се за неколико случајева, међу којима је и брисање снимака на којима је отац бившег министра.

oto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Нова.рс/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар