Почетна » Не давимо Београд: Коцкарницама и кладионицама није место у здравственом систему Србије

Не давимо Београд: Коцкарницама и кладионицама није место у здравственом систему Србије

од Други Пишу
0 коментар

Не давимо Београд/Зелено-леви фронт сматра неприхватљивим да коцкарнице, које стварају болести зависности (Ф63.0, патолошко коцкање), улазе у здравствени систем и захтева престанак свих активности у којима са представницима Министарства здравља учествују кладионице, коцкарнице и сличне организације. Ова реакција долази као одговор на потписивање протокола о сарадњи између Министарства здравља и Фондације Моззарт, којим се под изговором друштвене одговорности, за милостињу, пере образ главним узрочницима проблема.

Звучи невероватно чињеница да државни функционери не увиђају проблем са оваквом врстом сарадње. Србија треба да се бави превенцијом и да ограничи утицај коцкарница и кладионица у јавној сфери, а не да отвара врата здравственог система онима који су узрок проблема. Не треба нам милостиња компанија које зарађују нудећи садржај који у овом конкретном случају изазива болести зависности (Ф63.0, патолошко коцкање), већ системска превенција. Патолошко коцкање изазива огромну патњу и несрећу како болесних, тако и њихових породица које последично упадају у озбиљне пихолошке и финансијске проблеме.

Не давимо Београд/Зелено-леви фронт осуђује потписивање протокола о сарадњи Министарства здравља и Фондације Моззарт, којим се предвиђа заједничка реализација друштвено-одговорних активности у циљу промоције здравијег начина живота и побољшања услова рада здравствених установа широм Србије.

Можда ти се свиди

Оставите коментар