Почетна » Не давимо Београд: Недопустиво да возачи хитне помоћи у Србији имају мање плате од њихових колега у Београду

Не давимо Београд: Недопустиво да возачи хитне помоћи у Србији имају мање плате од њихових колега у Београду

од Други Пишу
0 коментар

Покрет Не давимо Београд захтева повећање плата возача хитне помоћи који у мањим градовима у Србији примају мање плате него њихове колеге у Београду или Новом Саду. Захтевамо да се плате људи који обављају исти посао изједначе у целој Србији, али и повећају. Захтевамо једнак и достојанствен третман свих људи који обављају овај изузетно важан посао од кога врло често зависе животи наших најмилијих – поручено је на састанку народних посланика Зелено-левог клуба, Не давимо Београд са представницима Удружења возача хитних служби у Србији.

„Већина возача хитне помоћи прима плату око 40-так хиљада динара, нешто мало већу од минималца, јер им се годинама плате обрачунавају и умањују на незаконит начин. Далеко мањи број возача хитне помоћи прима плату око 64.000 динара, јер су третирани на законит начин при обрачуну плата. Иако се ради о истом послу возача хитне помоћи, први су третирани као возачи различитих санитетских возила, па им се плате на тај начин умањују. Захтевамо да сви возачи буду третирани једнако, односно у статусу возача хитне помоћи, а не неког другог санитетског возила, уз обавезно повећање плате.“ – изјавио је народни посланик Роберт Козма и поручио да су у оба ова случаја плате људи који спашавају животе премале, а посебно имајући у виду одговорност коју свакодневно преузимају.

Уколико желимо да Србија постане место у коме се добро и здраво живи, морамо повећати плате свих медицинских радника и односити се према њима са достојанством и уважавањем које заслужују.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар