Почетна » Не давимо Београд организовано на протест у Новом Саду: Подршка локалним активиситма и организацијама

Не давимо Београд организовано на протест у Новом Саду: Подршка локалним активиситма и организацијама

од Други Пишу
0 коментар

Покрет Не давимо Београд подржава протест „Буна против мафије“ који се у четвртак, 28. јула, у 19 сати одржава у Новом Саду. Не давимо Београд организује и заједнички одлазак возом на овај протест из Београда пошто постоји велики број људи који разумеју и подржавају борбу Новосађана за свој град.

Батинаши и полиција представљају и бране мафију која води ову државу, а за коју очигледно закони не важе! Ово не сме проћи без одговора свих људи којима је до Новог Сада и Србије стало.

Усвајањем Генералног урбанистичког плана Новог Сада отворен је пут инвеститорском урбанизму у овом граду који води попуњавању зелених површина, уништавању природних добара и подизању густине становања тако да постојећа градска инфраструктура не може да издржи притисак и на тај начин се угрожава квалитет живота свих грађана Новог Сада.

Активисти и организације из Новог Сада које су организовале први протест када је доношен ГУП су својом срчаношћу и великом борбом за свој град показале да заслужују подршку свих грађана Србије, као што подршку заслужују они који се боре против огромних пројеката као што је Рио Тинто или мањи попут каменолома у Косјерићу и уопште против бројних штетних потеза власти коју садејству са блиским инвеститорима угрожавају људе и њихову животну средину.

Видимо се у Новом Саду.

Можда ти се свиди

Оставите коментар