Почетна » Не давимо Београд: Власт ствара атмосферу линча према активистима у Новом Саду – Осуда напада на просторије странке Заједно

Не давимо Београд: Власт ствара атмосферу линча према активистима у Новом Саду – Осуда напада на просторије странке Заједно

од Други Пишу
0 коментар

Покрет Не давимо Београд најоштрије осуђује дивљачке нападе на просторије странке Заједно у Новом Саду, у ком, на срећу, нико није повређен.

„Да ли треба да чекамо да неко страда да бисмо зауздали оне који у изражавању различитог мишљења виде повод за физичко насиље? Власт је одговорна за стварање енормних подела у друштву и изазивање атмосфере линча у којој је сасвим очекивано да неко одлучи да узме ствар у своје руке и нападне „издајнике” или „рушитеље државе” како власт назива своје неистомишљенике” – поручио је Радомир Лазовић, народни посланик Зелено-левог клуба Не давимо Београд, и упутио подршку активистима у Новом Саду.

Овај напад још једном је доказао колико смо подељено друштво, у ком се на различитост, нажалост, реагује мржњом и насиљем – од скупштинске говорнице до улице. Покрет Не давимо Београд осуђује сваку врсту насиља и позива грађане да се заједно одлучно супротставимо насиљу, бранимо јавне просторе и штитимо слободу јавног деловања и критичког мишљења.

Можда ти се свиди

Оставите коментар