Почетна » Никола Ђурђевић (СРЦЕ Гроцка): Режим неспособан да реши снабдевање водом у Гроцкој, а најављује акваријуме и делфинаријуме

Никола Ђурђевић (СРЦЕ Гроцка): Режим неспособан да реши снабдевање водом у Гроцкој, а најављује акваријуме и делфинаријуме

од Жиг Инфо
0 коментар

Грађани Гроцке, Врчина и околних места провешће и ово лето уз свакодневне рестрикције воде. После бројних предизборних обећања да ће овај проблем бити решен, неспособна градска и општинска власт нису ништа урадиле да овај део Београда споје са регионалним водоводом Макиш – Младеновац и тако ублаже недостатак воде за пиће.

 

Најаве председника Вучића да ће да се у Сурчину гради акваријум и делфинаријум обрадовале су и становнике Гроцке. Наиме, иако територијално на другом крају Београда за мештане свака прича о текућој води има смисла, јер се надају да ће власт да се сети да воду немају ни за пиће, а камоли за купање.

“Режим СНС-а наставља да третира становнике Гроцке као грађане другог реда. Мештани су очајни. Суве су им славине на више од 30 степени, па се питају да ли су се нешто замерили властима. Гроцка има вишедеценијски проблем са водоснабдевањем, који је требало да се реши спајањем са водоводом Макиш – Младеновац. Горан Весић је обилазио Гроцку 2021. године и у име градске управе обећао да ће решити овај проблем до 2022. када ће се спојити локална мрежа са главним водоводом. Касније је за потребе следеће предизборне кампање обећао да ће 2023. година да буде она у којој ћемо се нормално купати у купатилу, јер, како је рекао, сулудо је да на 30 километара од Београда нема воде”, истиче Никола Ђурђевић, повереник Србија центра за Гроцку и јавно поставља питање:

“Тражим одговор од новог старог градоначелника Шапића на питање да ли је нормално да Гроцка, Врчин, Ритопек и остала околна угрожена насеља сваког лета немају довољно воде за најосновније потребе и када ће то да реши?”

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар