Почетна » НИШТА НЕ ПРЕПУШТАЈУ СЛУЧАЈУ Напредњаци поткупљују бираче концентратом

НИШТА НЕ ПРЕПУШТАЈУ СЛУЧАЈУ Напредњаци поткупљују бираче концентратом

од admin
0 коментар

Активисти СНС делили су концентрат по домаћинствима пред изборе у месним заједницама општине Велика Плана, сазнаје „Блиц”.

Ове изборе прати и фалсификовање потписа за кандидатуре у месним заједницама.
Иако се на први поглед чини да су избори на нивоу МЗ небитни, дешавања са терена сведоче да напредњаци ништа не препуштају случају. Током викенда активисти СНС поделили су у селу Велико Орашје шлепер концентрата, а део домаћинстава добио је и пакете у којима су биле разне комбинације – обавезно прашак и приде брашно или уље…

Активисти СНС у Великом Орашју: Приколица са концентратом и лимузина из Београда

Сви који су примили концентрат и пакете морали су потписом да „овере” предизборни дар. Потом у недељу, на дан гласања у Великом Орашју, луксузним аутомобилима махом београдских регистарских таблица, активисти су обилазили домаћине да их подсете на дати „завет” за глас.

– У Великом Орашју пакети су подељени првенствено социјално угроженима, а потом и осталима. Активисти СНС су без грешке знали које су то породице, што значи да имају базу података, највероватније Центра за социјални рад. Приколица је обилазила два дана село – каже извор „Блица” из МЗ Велико Орашје.

Наредне недеље избори се одржавају за Прву МЗ у Великој Плани, која је највећа месна заједница у општини са око 12.000 бирача, а бира се 21 члан МЗ.

Подела „поклона” у замену за глас је и ту почела. Међутим, изборе у овој МЗ прати грубо кршење закона. Међу потписима које су приложили кандидати СНС има фалсификата, али и покојника.

„Блиц” је имао увид у неколико изјава грађана који су негирали да су дали потпис за кандидата СНС. Због фалсификовања потписника, већ је неколико кандидата СНС дисквалификовано.

– У суду је тренутно велика гужва и паника, јер су изгледа злоупотребљене службене књиге – каже извор „Блица”.

Ж. Јевтић    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар