Почетна » Обезбеђење спречило Ћуту да уђе у кабинет Весића: Кога штитите, овог што продаје српску земљу?

Обезбеђење спречило Ћуту да уђе у кабинет Весића: Кога штитите, овог што продаје српску земљу?

од Други Пишу
0 коментар

Представници Еколошког устанка у подне су дошли до Министарства грађевинарства по уговор о згради Генералштаба који је са америчком компанијом Афинити потписао министар Горан Весић, јер се оглушио о позив тог покрета да га предочи јавности. Весић није био у згради, јер је, како је пренео Александар Јовановић Ћута данас у Трсту, али представници покрета нису могли ни до кабинета у ком се налази секретар јер им обезбеђење и полиција нису то дозволили.

„Ми смо се уредно најавили прошле недеље. Горе је секретар кабинета. Тражимо да одемо и поднесемо захтев да тражимо уговор који је потписао Весић да се руши Генералштаб“, поручио је Александар Јовановић Ћута радницима обезбеђења и полицији који су га пустили да уђе у зграду, али не и да оде до кабинета.

Јовановић је када је ушао у зграду лепио фотографије на ком Весић потписује уговор о Генералштабу и питао је обезбеђење и полицију:

„Кога штитите? Овог што продаје српску земљу…Како вас није срамота? Треба да се бијем са вама као грађанин?“, запитао их је Јовановић.

Он није желео да изазива инциденте и после краће расправе напустио је министарство, нагласивши да је ово само почетак и да ће бити још „низ диверзантских акција“ да не дозволимо да „овакви као Весић продају наш град“.

„Ово је класична сцена Србије којом Влада Александар Вучић и који је претворио у Колумбију“, истакао је Јовановић Ћута.

Он је упутио позив Београђанима да „штитимо наш град“ и да то „исто важи и кад се крене ка Горњим Недељицама у одбрану од оног олоша – Рио Тинта“.

Акција коју су организовали из Еколошког устанка била је под називом „Весићу, спреми уговор“, а њен циљ је био да се јавности на увид стави уговор који је Весић посписао о ревитализацији Генералштаба.

„Дошли смо да видимо шта је то што су Горан Весић и Вучић потписали, каква је судбина Генералштаба“, рекао је Јовановић, који се противи да „на месту где су гинули људи и где је настала српска војска граде хотели, коцкарнице и јавне куће“.

„Иначе, бy тхе wаy, Весић је тренутно сад у Трсту. И бежи већ пет година од свега овде. Вређа људе, не прима народне посланике који уредно захтевају да их прими. Али да поручим Горану Весићу, кад тад ћемо се срести“, додао је.

Он је показао фотографију момента где Горан Весић и „господин Абашар“ потписују уговор.

„Уколико га не буду доставили одмах на увид грађанима, ми ћемо предузимати низ акција и ту смо да вас обавестимо о томе. Дакле, ово је само упозорење Горану Весићу да мора да покаже уговор. То исто важи и за Александра Вучића. Шта сте намерили са Генералштабом, знамо шта сте наумили са Сајмом, знамо шта сте наумили са пола Београда, све то што радите је криминално…“, истакао је.

Јовановић Ћута је запитао и начелника Генералштаба Милана Мојсиловића зашто ћути.

„Зашто чутиш први војниче српске војске? Где су генерали? Где су официри? Да се побуне против рушења Генералштаба? Седите на месту где је основана српска војска“, рекао је.

Foto Printskrin N1

Д.П  Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар